Avsked

I tisdags tog vi farväl av Crister vid en fruktansvärd, men otroligt vacker begravning. Nu återstår bara saknad och fantastiska minnen. Förhoppningsvis kommer snart dagar då allt känns lite lättare, tills dess är stöd från familj och vänner ovärderligt.





 Minns mig som jag var en gång
då allting sjöng av livet sång
Minns de tankar jag då tänkte
minns den kärlek jag er skänkte.

Det gör vi!
Svinga lugnt i himlen Crister!

Anna


IKEA Villesse

This will be a "blogg" in English, but watch out maybe soon in French.....4th of Nov I will start my French lessons .-)

Today I went to a store opening in Villesse, north east of Italy. 7AM the store opened up the gates and in the restaurant it was served herring, egg, smoked salmon, swedish coffee and snaps(?). That was a great breakfast! After a full working day I'm now at the hotel Villa dei Carpini, I have just eaten a pizza Quatro Stagioni and finished a beer. Now I'm looking forward to see football, Real Madrid-Milan. Let's hope for Milan and let's hope that Liverpool can afford 11 new players :-(

Monsieur Daniel

En uppochnedvecka

Det finns stunder i livet då man stannar upp och reflekterar över vad livet innehåller. Så här några dagar efter Cristers bortgång inser jag att förra veckan var en vecka att reflektera över.


Den började med en underbar måndag morgon där jag fick vakna till Annas födelsedags-sång och mängder av presenter att öppna. Träningskläder, mysbyxor, dator-väska, tandborste, förvaring och en anmälan till Paris Maraton. Det var väl med skräckblandad förtjusning jag insåg innehållet i den sistnämnda presenten. Det känns än så länge ganska avlägset (11april) men 42195m är långt...mkt långt. Dagen fortsatte med kladdkaka på jobbet och därefter en mysig middag och promenad i statsdelen St Germain. Sammanfattningsvis en underbar födelsedag!


Tisdagen blev en halvdag på jobbet för att sen ta flyget till Florens och 2dagars Kick Off med kollegorna från Milano, Madrid o Porto. Ett halvgalet gäng som under middagarna gärna skålar ikapp och där det mer går ut på att skrika högst än att dricka mest. Tisdagkvällen avslutades med ett pub-besök där vi sjöng och dansade till två välspelande trubadurer. En oväntad och trevlig kväll!


Dagen efter började tungt och det skulle visa sig att det fortsatte med tunga steg. När jag strax efter lunch fick beskedet om att Crister somnat in blev allt förändrat. Helst av allt hade jag velat vara hemma i soffan och hålla om Anna. Kramas, prata, gråta, trösta....istället fick Anna attackera sorgen på egen hand och jag fick göra vad jag kunde att stötta via telefon. Jag hade förmånen att kunna promenera runt i Florens och med hjälp av en oerhört vackert smyckad stad kunna skingra mina tankar. Det blev en sorgens dag...


Fortfarande i Florens men med vetskapen om att jag under eftermiddagen skulle få åka hem till Anna. Förmiddagen ägnades åt olika presentationer från de business teamen där IKEAs kvalitet stod i centrum men där allt skulle göras med glimten i ögat. Vår presentation visade lite lagom roliga lösningar på våra kvalitetsproblem där vi var utklädda till superhjältar. Nåja vi får se om vi kan leva upp till det? Äntligen kom jag iaf hem och det kändes härligt att få krypa under täcket och kramas.


Med 35tim arbetsvecka har jag möjligheten att varannan vecka ta en dag ledigt. Fredagen blev en "ledig" dag även om jag kände mig tvungen att snegla lite i mejlboxen. Jag hade iaf tid att hälsa på Anna på jobbet. Med 8varv runt parken kunde jag kolla in vad de gjorde på jobbet. Ibland stod tre lärare och pratade med varann, nästa varv var dax för ett av barnen att kissa i buskarna och nästa gång jag sprang förbi såg jag Anna hålla handen med en gullig 3åring. Det såg ut som både barn och vuxna trivdes i parken. Kvällen bestod av matlagning där vi testade att köpa kött på marknaden. En blodig biff, potatisgratäng och cabernet savignon, mumsigt!


Under lördagen tog vi oss tillbaka till St Germain för en lunch och en kort promenad i de mysiga kvarteren. Tyvärr hade vi inte vädret med oss denna eftermiddag utan lite småfrusna fick vi bege oss hemåt. Hemma satte vi oss vid varsinn dator, där min underhållning bestod av fotboll. Dock var underhållningen begränsad då jag återigen fick se mitt Liverpool förlora. Har i år sett 4 matcher med Pool och samtliga har slutat med förlust, jag ska nog hålla mig borta från skärmen när de spelar!


En söndagspromenad fick avsluta veckan. Anna satt hemma försjunken i tentor om mekanik så det fick bli en promenad på egen hand. Solen hade nu trängt bort alla molnen och Paris visade sig från sin bästa sida igen. Kameran fick följa med och nedan kan ni se ett smakprov på vår vackra stad....


                   


Det blev en vecka med glädje och sorg och med en vetskap om hur livet snabbt kan förflyttas däremellan


kram Daniel


Ofattbart

...är ett ord som beskriver det faktum att Crister inte längre finns här på jorden. De stunder där det ändå går upp för mig är otroligt ledsna och tunga.
Nu måste jag ändå tro på att han är lyckligt återförenad med "sin farsa och brorsa", som var ett av hans sista önskemål, och njuter av den medhavda prillan samtidigt som han slår en spikrak drive med golfbollen som fick följa med på hans sista resa från Asplunds väg.

Tack alla för det stöd jag känner.

//Anna

I väntan på Danmark-Sverige

Försöker ladda så gott det går när man är drygt 100mil från Parken och med en ovisshet om hur matchen ikväll ska ses. Unibet ska tydligen streama matchen men mina erfarenhet av streaming är att det funkar ungefär varannan gång. Det är bara att hålla tummarna för bra uppkoppling och en svensk seger.

Anna har åkt på konferens till Hamburg så matchen får ses med hennes kollegor Tomas o Linus. Innan matchstart ska jag gå en runda runt kvarteret och även en löptur i parken. Kanske jag även tar en tur till Montmartre där det i helgen ska vara någon slags skördefest. Misstänker att det är en del druvor som skördats och det vet vi ju alla hur gott de smakar i flytande konsistens...

Som vanligt har det varit ett par utflykter i veckan, denna gång hann jag med både Spanien och Italien. I onsdags kväll åt jag o ett gäng kollegor en god middag i en mysig stad på Spaniens ostkust, Taragona. En stad som bevarat flertalet gamla romerska byggnader, har mysiga gränder och en härlig utsikt över medelhavet.

Kram på er alla/Daniel

Familjebesök

Söndag kväll och vi har precis nattat två riktiga yrväder. Macke o Fia är ute på en romantisk promenad på Paris gator och vi fick därmed förmånen att bädda ner Noah och Isac. Men vi börjar från början....


Det var på torsdagkvällen som familjen Ohlsson/Ejneborn entrade 78kvm på 19 Av MacMahon. Efter 10sek hade barnen gått husesyn och konstaterat att det inte fanns några trappor i huset och att utrymmena var något begränsade. Snabba, spontana och ärliga kommentarer som dessa har vi med ett leende fått uppleva flera gånger. Efter en smörgås var det snart läggdags för att vila upp sig inför fredagens besök på EuroDisney.


Heldagen bland Disneys alla vänner fick bli utan värdparet men så fort de kom hem fick vi en resumé av piraterna Isac o Noah samt ett bilspel av de 100kort som tagits. Det verkar som de haft en fartfylld och händelserrik dag. När barnen krypit ner under täcket blev det ett par flaskor vin, franska o spanska, samt ost o kex, det var ljuvliga smaker.

                                              

Lördag och det var dags för den stora sightseeing-dagen. Efter en stabil frukost gick vi till fots nerför Champs Elysée där höjdpunkten var posering framför en formel 1 bil. Vidare utmed Seine och fram till det efterlängtade tornet där det dags för ytterligare fotografering. Det var mkt som skulle hinnas med under dagen så det blev ingen bestigning av tornet utan vi förflyttade oss istället vidare med båt på Seine. Nästa anhalt blev det mysiga området St Germain(tack Morgan o Annie för tipset). En mexikansk lunch och en liten promenad bland trevliga kvarter tog oss vidare mot Notre Dame. Isac hade precis somnat i vagnen när vi gick in i kyrkan och möttes av bedövande orgelspel. Nåja fem minuter senare hade han slumrat till igen. Vi var också ganska snart ute igen och tog sikte mot båten och vidare färd mot Louvren. Under båtfärden stod jag och Noah i aktern och begrundade stadens alla broar, vissa mer dekorativa än andra. Utanför Louvren efter flertalet poseringar gick tjejerna mot Lafayette för shopping medan grabbarna tog vägen genom Jardin des Tuileries till metron och hem för att släcka törsten och förbereda middagen. En utsökt middag med efter följande ostbricka och efterrätt avslutade ännu en underbar dag i Paris.

                                

Idag lämnade vi Anna hemma för att ostört få kunna jobba av sig medan övriga gick ner till Parc Monceau. Barnen sprang av sig på lekplatsen med jag, Macke o Fia begrundade de 100tals personer som med varierande löpteknik tog sig runt parken. Det dåliga samvetet slog oxå till efter en vecka utan att ha tagit ett löpsteg....maraton känns avlägset. Efter en picknick i det gröna gick vi tillbaka för en snabb titt på Triumfbågen och den okände soldatens grav innan vi tog oss hemåt igen. Macke visade återigen sina färdigheter i köket och vi andra kunde bara sätta oss ner o njuta av middagen. Så blev det dags för barnpassning som bestod av sagoläsning(Anna) och kortspel(Daniel). Kombinationen verkar lyckad för nu sover de sött i sofforna. Vi har också krypit under täcket och snart får vi besök av John Blund. Gonatt.

/Daniel


Kärlek

Tack IPod och tack Uffe för sällskap under veckans resa till Italien. Boken "Duck City" blev kvar på nattduksbordet på hotellet och då fick det bli att plugga in öronen med musik. Denna gången sökte jag efter kärlek i Lundells spellista. Först ut var "Lilla kärleken" vilket fick mig att tänka på lille Hilmer och hur gärna jag hade legat i soffan bredvid dig. Vidare till "Eld ikväll" som fick mig att längta till mysiga vinterkvällar framför öppna spisen i Horshult. "Lycklig man" som kan vara den enda Uffe-låt som pappa tyckt varit ok att lyssna på. Tänkte även på Frodegatan men mest för att det förmodligen inte fanns en låt på spellistan som spelats i det huset. Sen föll naturligtvis mina tankar till Anna när "Rått och Romantiskt", "Min älskling" och "Kärleken förde oss samman" förgyllde min tid. Musik är underbart!

/Daniel

RSS 2.0