Namnbyte?

Frågan är om detta är nödvändigt...? Antagligen inte men faktum är att det ju sannolikt aldrig mer bliir "Anna och Daniel i Paris"... Lider hon fortfarande av separationsångest tänker ni nu kanske, men nej, jag kan lugna er med att det är bättre nu... MEN det är ändå så att jag nu är i Sverige - hela sommaren - och Daniel kommer att fortsätta att åka Europa runt - Frankrike, Italien, Tyskland, Sverige - i alla fall i juni och juli. När vi sen tillsammans återvänder till Paris så har vi ju någon liten med oss... :-) Ja ja, det var bara ett litet utlägg kring det som upptar mina tankar en del just nu...

Här kommer ett inlägg på "Anna i Mölle-bloggen":
Flög ju till Sverige i söndagskväll och pappa kom och hämtade mig PÅ Kastrup! :-) Så många gånger som man landat där och mötts av välkomnande människor vars flaggor alltid viftat för någon annan, men denna gång var det någon som väntade på mig - lycka! :-)
Lagom till min "hemkomst" till Sverige verkar även sommarvärmen kommit. Således har jag kunnat starta dagarna med frukostar på vår underbara altan (jag ska fota någon dag så ni också kan se) - svårslagen start på dagen helt klart! Dagarna har sen fyllts med idel kära återseenden, som sig bör. Kvällarna fylls, likt i Paris, mest med fotbolls-VM, men inte mig emot!

Idag har jag även skrivit in mig i det svenska sjukvårdssystemet. Känner en stor tacksamhet till Frankrike och hela dess sjukvårdssystem för det har verkligen fått mig att uppskatta vad vi har här i Sverige...! ;-) Snälla barnmorskor, som är tydliga och som man förstår vad de säger, inte fler provtagningar är vad som behövs, en känsla av att det finns hur mycket tid som helst för mig och inte minst - hela kalaset är gratis! Fantastiskt.
Härligt är ju också så klart att någon liten (och även mamman!) verka vara ett praktexemplar även här i Sverige ;-).

Imorgon blir det förhoppningsvis någon timme i solen, några uträttade ärenden och sen en tur söderöver för att hämta Daniel. Tror dock att han får ta sig över bron själv den här gången... 

Hoppas ni har det fint allesammans och om vi inte hörs innan önskar vi er en
RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR!

KRAM, Anna

Här är två bilder från förra sommaren - för er som inte vet vilket paradis jag befinner mig i!

 


Sportinlägg

Det har blivit en hel del bloggande om bäbisar på sistone, men nu är det dags att komma tillbaka till sportvärlden. Inte för att jag själv är så aktiv nuförtiden utan snarare att världens största sportevanemang visas på TVn. Helgen började i en rasande fart med dubbla matcher både fredag o lördag. Fredagskvällen med Frankrike-Uruguay på storbildsTV 100m från Eiffeltornet var en upplevelse. Lördagskvällen hade sin höjdpunkt i England-USA, där hjärtat slår lite extra för britterna. Om Green spottar lite i handskarna nästa match kan det nog bli seger. Söndagskvällen satt jag på Venedigs flygplats o väntade på en kollega och gick därför miste om tyskarnas överkörning. Nåja det kommer ju nya matcher hela tiden och att vara i Italien när regerande mästarna spelar är ju inte så dumt. Dock var det en ganska dämpad stämning under första halvlek, italienarna låg under med 1-0. De reste sig dock och fick in en kvittering och italienarna verkade ganska nöjda med sitt lags prestation....jag är mer tveksam.

Under tisdagkvällen flög jag tillbaka till Paris och kom hem lagom till ugnspannkaka och Brasilien-Nordkorea. Brassarna visade bitvis klass med sulfinter och läckra passningar. Men Nordkorea bet ifrån ganska bra och ska inte underskattas i forrtsättningen. Så till gårdagen när mina favoriter Spanien skulle krossa ostätarna...men icke...0-1 och de ligger faktiskt lite illa till i gruppen. Och till grupp A igen och ett Uruguay som gjorde processen kort mot världnationen. Sydafrika som fick ett wild card kan nog glömma vidare avancemang. Nu har les Blues precis startat sin andra match och det är dax att bänka sig i soffan igen.....fotboll är underbart...

Hur slutar då VM?
Spanien slår England i finalen. Tyskar o brassar gör upp om bronset

mvh Daniel

Separationsångest?

Det är mindre än 7 dygn kvar nu.

Mindre än 7 dygn till jag ska lämna Paris, vår fantastiska hemstad, och 19 Av Mac Mahon, vårt underbara hem. Jag vet att jag har världens bästa anledning till att jag inte ska var här på ett par månader men tillåt mig ändå att få tycka att det känns lite tungt idag.

Den här stan och livet som levs i den här stan är lätt att älska. Det är svårt att sätta ord på exakt vad det är men sannolikt är ju just det en anledning till att man känner såhär. Vilken separation som helst kan ju få saker och ting att glimra lite orealistisk mycket, men jag tycker verkligen om Paris och vårt liv här.

Visst ska det bli skönt att komma hem till nära och kära i trygga och bekanta Sverige men tillåt mig ändå att i sommar få önska att jag vore här ibland. Det finns så mycket att längta till, så mycket kvar att göra... 

Jag är inte mätt på att se både Triumfbågen och Eiffeltornet när jag kliver utanför min port.
Jag har inte handlat tillräckligt mycket godsaker nere på ”vår” marknad vid Rue Poncelet.
Jag har definitivt inte ätit tillräckligt med croissanter från Paul.
Jag har inte insupit tillräckligt många metrodofter än (Daniel säger att jag är knäpp men den doften är något alldeles extra).
Jag har inte på långa vägar sett allt som jag vill se i den här stan.
Jag har definitivt inte lärt mig tillräckligt mycket franska.

I morse när vi vaknade konstaterade Daniel att vi sannolikt har 5 ensamma nätter kvar tillsammans i vår säng. (Ev behövligt förtydligande: D åkte till Italien idag, jag åker till Hbg på söndag och efter sommaren är vi inte längre ensamma…) Det känns lite galet.

Oftast tar Daniel morgonflyg till Italien. Det innebär att han pussar mig hej då på morgonen mellan 05-06 och då är jag knappt vid medvetande. Detta är klart mycket bättre än när han åker vid 16-tiden. Ni som känner mig vet ju att avsked inte är min starka sida och på eftermiddagen är jag definitivt vid medvetande och dessutom med en extra dos av hormoner i kroppen… Hm. Vad jag försöker säga är att kanske hela det här inlägget beror på att jag är lite, hm, känslig idag.

Jag vet inte.

Jag vet bara att det är 7 dagar kvar för mig i Paris.

Och det är inte särskilt mycket det.

KRAM, Anna


Ett första gästinlägg

Hej på er!

Tänkte att det var hög tid för mig att göra entre på den här bloggen! Jag har tålmodigt fått acceptera diverse uttalanden om mig men nu kände jag att det var dags för en förstahandskälla här! Jag har ju förstått att min kusin har en alldeles egen blogg, www.lifeasharriet.blogg.se , så ett litet inlägg tycker jag inte alls är för mycket begärt...!

Idag blev det extra varmt i min enrummare och jag förstod att mamma och pappa var hos ultraljudsgubben igen. Förstod att de var väldigt nyfikna på mig men eftersom jag var så väldigt medgörlig sist och ställde upp på hur många foton som helst så bestämde jag mig för att vara lite busig idag. Således lekte jag lite kurragömma med mig själv och gav bara ett litet smakprov på mitt annars mycket söta ansikte - de måste ju ha lite att längta efter!

Annars fick mamma bekräftat det hon misstänkte dvs att jag har snurrat runt och nu ligger med huvudet nedåt. Det är kul tycker jag för det är så fin svikt i mammas revben när jag övar mig på att sparka! :-) För övrigt kunde farbrorn berätta för mamma och pappa att jag växt massor och nu ligger över min kurva! Vissa av mina värden är jämförbara med bebisar som är 2 veckor äldre än jag! Jag har förstått att min moster ska gifta sig ganska nära det datum jag tänkt titta ut och därför tänkte jag att det kanske är bra att växa till sig lite så kan man ju i värsta fall komma lite tidigare...!

I övrigt har jag firat starten av fotbolls VM med lite extra sparkträning idag. Formen känns stabil får jag säga. Jag har förstått att det i år gäller att heja på Frankrike eftersom Sverige inte lyckats kvala. Rätt bra ändå att man kan välja lite, vara lite medgångssupporter liksom. Jag och mamma fick annars precis sms från pappa som är nere vid Trocadero och hejar tillsammans med 20 000 andra...! Kan tänka mig att det är ganska schysst stämning där!

Nu ska vi heja lite mer ordentligt här hemma, men först, lite bilder...

                        
Mamma gillar inte att visa upp magen på bild men jag hörde att min moster önskade sig det och dessutom är det ju JAG som bestämmer idag, så Voila! 

             
                       Här är jag när jag leker kurragömma, hihi.

Nu, ALLEZ LES BLEUS et À bientôt!

Lilla jag

ps. Om jag är en tjej eller kille...? Nej det tänker jag inte avslöja än... Pappa tror sig veta... Vad tror ni? ds.


En efterlängtad fredag

Kanske är det inte så värst unikt att längta efter fredagar men just denna har i alla fall jag/vi längtat lite extra efter... Det är nämligen dags för ett "besök" hos någon liten idag...! :-) Ultraljudsbilderna från v 22 tog oss ju med storm så det är ju trots allt lite fjärilar (också!) i magen idag... Det första man är pirrig över är ju så klart huruvida allt är bra, sen skenar tankarna till mindra viktiga saker, hur ser bebisen ut, kommer den ha ögonen öppna, kommer vi att lyckas undvika att se vilken "sort" det är...? Jaja, efter 4-tiden så har vi nog svar på de flesta frågorna, tills dess blir det till att fortsätta LÄNGTA!

Veckan som gått har annars varit fylld av mest jobb, kan ju tyckas lite konstigt när man är sjukskriven, och diverse projekt. Känns trots allt skönt att ändå kunnat göra mycket i lugn och ro, ja något annat är inte direkt att tänka på.

Om en stund tänker jag trotsa mitt utegångsförbud och smyga bort till parken med mitt nya objektiv - äntligen har jag fått tummarna loss! Tänkte jag skulle fånga några av världens goaste barn på bild en sista gång innan vi skiljs åt för sommarlov och diverse flyttar åt olika håll.

Kanske blir det en liten rapport senare...

Bisous, Anna

                             
                   Såhär söt var jag i v 22, hur söt kommer jag inte då att vara nu i v 32?!

Vart tog Hilmer vägen?

Söndag förmiddag och det blev alldeles tyst i lägenheten (frånsett Annas babblande i telefon). Hilmer har varit i fokus under de senaste dagarna och visat upp sina tricks för oss. Krypning i blixtens hastighet, häva sig upp till stående och därefter ett oförglömligt smile eller bäbissnack som får oss att dra på smilbanden. Men nu har han och föräldrarna åkt hem och det känns ju lite tomt. Men vi har ju haft en härlig helg tillsammans. Gårdagens färd gick mot Versaille och dess fantastiska nejder.

     

Och så blev det givetvis picknick...två gånger dessutom

     

och med energi i kroppen fortsatte vi strosa runt

Marie Antoinettes lilla hus   Kungens gästers krypin   Platsen för underhållning

När vi var klara med Versaille tog vi tåget tillbaka till Paris och stoppade för käk i St Germain-kvarteren. En trerätters för 10€, smaskens! Eftersom benen inte riktigt fått nog tog vi efter ett tips sikte mot latinkvarteren och Rue Mouffetard. Återigen slås jag av tanken om hur mycket denna staden har att bjuda på. Varje kvarter är unik och fantastiskt på sitt sätt. Rue Mouffetard får ett återbesök inom kort. På väg till latinkvarteren tog vi en avvstickare förbi Pantheon. I denna byggnad ligger flertalet kända personer begravda som Victor Hugo, Voltaire och Marie Curie.

   Panthéon   Rue Mouffetard

Som sagt en härlig helg med ett starkt påminnande om hur det är att vara småbarnsförälder.

Nu väntar vi på att vår allas Robin Söderling ska inta Centre Courten. Utan biljett men det finns ändå ett flertal alternativ att se matchen. I biosalonger runt om i stan visas matchen i 3D(?), utanför Hotel de Ville finns storbildsTVn och sen finns ju alltid soffan här hemma. Var vi än befinner oss hoppas vi på spänning o blågul vinst. Matchen mot Federer såg jag delvis på Kastrup med Börje Salming som bordsgranne. Kan Söderling komma upp i den nivån finns en chans....men Nadal är grym och får nog ses som stor favorit i eftermiddag.

Låt släggan tala Robin!

/Daniel

Härliga dagar

I höstas, och delvis i våras, tyckte vi att ganska många av våra besökare hade "otur med vädret". Vi själva har ju många gånger njutit av härliga dagar - och ibland kanske retats lite med er här på bloggen - men när besöken landat i Paris tycks vädrets makter liksom inte varit med dem. Nu verkar det dock som lyckan har vänt! Mamma hade ju rena rama högsommaren här förra veckan och efter ett par dagar med lite halvtrist väder så är den tillbaka igen - lagom till Martin, Malin och Hilmers anländande - UNDERBART!

Så vad har vi då haft för oss i dessa härliga dagar...?
I torsdags fick mannen i familjen snällt åka till jobbet och kvar återstod således en lätt rörelsehindrad guide. Jag var dock kapabel till att "lämna av gästerna med en fika" i Montmartre innan de fick utforska stadsdelen (och dess många backar!!) själva. När de framåt eftermiddagen kom tillbaka tog vi de lite mer tillgängliga sevärdheterna och avnjöt bland annat en superb Häagen Dazs-glass på Champs Elysée - lovely!

I går skickades gästerna ut själva på förmiddagen för att ta en båttur på Seine. Nog blev det en båttur alltid, men en lite annan än den som var tänkt... ;-).
Vid 13-tiden möttes vi upp vid Hôtel de Ville där man gjort en liten "Roland Garros en ville". Tennisbanor, diverse utställare, småjippon och framför allt en STOR storbildsskärm. Vi var redo att se vår svenska stolthet spela sig till sin andra finalbiljett i Franska Öppna!

   

Det började ju bra. Baguetterna smakade fint och Robin tog hem första set, utan att tokimponera visserligen. Men sen blev det ju värre... Tjecken tog hem både andra och tredje set och Robin satte den ena efter den andra backhanden i nätet. Den 30 gradiga värmen tog ut sin rätt och då vi inte var så sugna på att se honom förlora beslutade vi oss för en glasspaus. Vi tänkte "antingen förlorar han 4e set - och det vill vi inte se - eller så vinner han och då kommer vi tillbaka till 5e". Sagt och gjort, glassen slank ner och Robin tog hem fjärde set. Således kunde sen sällskapet (minus den kokta gravida kvinnan som tittade hemma i den svala lägenheten ist) fira segerns sötma när Robin tillslut (som ni nog vet va?) vann semifinalen. SÅ JÄKLA BRA!

                      
                                Söderlings sötaste fan!

         
     Familjen samlad...                                    Men det är roligare att krypa runt lite!

                    
                                 Imorgon tar du Nadal med!

Idag har jag ägnat dagen åt betygssättning när resten av familjen varit ute vid Versailles. Dock meddelade de precis sin återkomst till stan, därför säger jag på återseende och beger mig ner till St Germain! Kan det möjligtvis vankas fika...?

BISOUS,
Anna

En onsdag i Paris

Skulle man kunna fylla med att rätta närmare 40 gymnasiearbeten om "Livsstil, livsmiljö, hälsa och livskvalite" - men det är verkligen ingenting jag skulle rekommendera.
Rättning är verkligen mitt annars roliga yrkes stora "medaljbaksida".
DÖDEN.

Jag skulle då hellre rekommendera er att på er lilla lilla rast lååååångsamt promenera upp till McD och köpa en McFlurry Daim som ni sedan avnjuter i det strålande solskenet.
TOTAL NJUTNING.

Annars kan ni också, som jag definitivt har gjort hela dagen, längta efter besök från Sverige som kommer ikväll!
Välkomna till Paris Martin, Malin & Hilmer!

   
Nu får ni gosa med varandra...
   
 
...för jag tänker nämligen gosa med er son!

KRAM till er alla!
A


Välkomna hem till oss!

Små och stora förändringar har skett men oavsett kanske det är dags för en liten rundtur hemma hos oss...?

   
Lite mindre plats till oss numera... Men det bjuder vi ju gärna på! :-)


Hyllan är det senaste tillskottet i "någon litens sovrum".

   
I badrummet har vi bytt brunt/beiget mot vitt/grönt.


Hallen har nog inte genomgått några större förändringar... Jo förresten, hallmattan flyttar till Daniels stora förtjusning inte längre på sig - halkmatta införskaffad!

   
Köket är nog sig mest likt... Men den fina röda soptunnan är ganska ny! :-)


Matplatsen och familjehyllan! :-)

     
I vardagsrummet har vi fått ett nytt rött skåp :-).


Pelargonierna är fortsatt superfina!

   
Och så var det till sist andra änden av vardagsrummet.

Sådär ja, nu vet ni hur vi har det.
Nu är regnuppehållet i Franska Öppna slut så nu har jag inte tid att blogga längre - HEJA SÖDERLING!

Anna


RSS 2.0