En skön helg

Har flera gånger under helgen tänkt att detta måste jag nämna i bloggen (som jag uppenbarligen tänkt skriva i helgen) men nu är det tisdag och när jag nu äntligen får tummarna loss har jag liksom glömt vad det var jag skulle skriva... Dumt.

Jaja, det får bli några rader ändå. För vet ni vad, vi hade en otroligt skön helg!
Daniel kom hem på fredagen efter en arbetsvecka i Italien och var väldigt efterlängtad...
På lördagen samlade han ytterligare pluspoäng genom att fixa en efterlängtad spotlight till vår hylla - vem behöver en elektriker när man har en sån man som jag har i huset?! En hyllspotlight och en blå toalettlampa senare belutade vi oss dock för att det var dags att strosa planlöst i denna underbara stad!

Gissa var vi hamnade... På Lafayette!!! SÅ konstigt! :-) (för den oinvigde kan jag berätta att det är här bla Louis Vitton, Prada, Dolce Gabbana och de andra håller till). Det är ett helt otroligt fint varuhus och man känner sig SÅ som ett barn i en godisaffär (jag vet att några av er tänker vaddå barn?? Hihi). Ni fattar vad jag menar tror jag. Som om inte detta var nog har de en takterass med utsikt över hela Paris... Den var vi ju bara tvugna att föreviga!

                      


Efter att ha plundrat turistbyrån på kartor (jag har haft orientering med mina elever idag) beslutade vi oss för att njuta lite av Jardin de Tuileries (utanför Louvren). Så det blev en FIKA (vad säger ni om det familjen Åström?! :-)).

                                     

Söndagen var minst lika skön som lördagen och återigen var Daniel en klippa när han agerade försökskanin för min orientering i Bois de Boulogne. Annars tror jag han hade ganska fullt upp med följa helgens sportevenemang...
Själv var jag två gånger på gymmet, (nej, så hurtig är jag inte, men det första passet jag tänkte gå på var inställt så jag fick snällt komma tillbaka lite senare) och lagade söndagsmiddag (som D kallade det, jag tror definitionen på detta är mat som man lagar över 2 h :-)).

Jaha ni, det var den helgen det. Nästa helg har vi besök igen, Macke, Fia, Noah och Isak kommer till Paris på torsdag. Då blir det andra bullar, men de recepten ber vi om att få återkomma med.

Tills dess,
var rädda om er.

BISOUS,
Anna

Pizza, pasta o vin

En veckas jobb i Italien har sina fördelar. Maten är fantastisk och vinet smakar ljuvligt. Det är svampsäsong i Italien så i var och varann rätt tog jag tillfället att smaka på kantareller, champinjoner och andra odefinierade svampar. Det är även dax för vingårdarna att skörda sina druvor och det märks av den sött doftande luften som sprider sig med vinden. När sen solen gassar och kvällarna är ljumma inser jag att det finns värre ställen att vara på. Än så länge har jag inte tröttnat på resandet....

/Daniel

Versailles

Det var två förväntansfulla gäster, Morgan o Annie, som klev in i lägenheten på lördagskvällen. Under intagandet av mat o vin o vin la vi upp planerna inför söndagen. En promenad nedför Champs Elysee för att sen ta metron till Versailles. Väl framme insåg vi att vi inte kommer vara ensamma i slottet denna dag, men efter ett visst köande tog vi oss in i trädgården. Miljön var fantastisk med blommor, fontäner och otroliga marker. Musik spelades och det kändes som vi var med under Ludwig XIV:s tid. Efter lite strosande slog hungern till o vi intog gräsmattan med vår medhavda picknick och kände oss som äkta fransoser. Ryggläge efter maten kändes också helt rätt...

                

Vi hade dock mer att se innan hemfärden, inne i slottet väntade ett otal målningar och dekorerade väggar och tak. Helt sanslöst att beskåda alla verk. Vi var dock lite konfunderade då ansiktena på personerna, man som kvinna, såg mer eller mindre likadan ut. Spegelsalen fick givetvis också ett besök och inte heller här var vi ensamma...

       

Efter ett besök på sushibaren tog jag o Morgan cyklarna för att bege oss till Parc des Princes och PSG-Lyon. På vägen genom Bois de Boulogne stannade vi till utanför Roland Garros för att stolt läsa om alla svenska segrar vi haft i turneringen. Vi var också överens om att ett besök under Franska Öppna bör skrivas upp på att-göra-listan. En härlig stämning väntade senare utanför och inne på Parc des Princes. Källström tog plats på innermittfältet men det var väl inte svenskens bästa match. PSG tog ledningen i första och såg ut att gå mot segern men kvitteringen kom i slutet och tystnaden var total. Jag blev väl inte frälst av PSG men det kan hända att jag tittar dit igen.

Under måndagen var jag tvungen att dra till Italien för att jobba, men enligt rapporterna klarade gästerna att göra Paris på egen hand.

/Daniel


I väntan på gäster

P3 på radion, dammsugning o moppning....det finns en vardag även i Paris. Ikväll landar Morgan o Annie på CDG och det ska bli skoj med våra första övernattningsgäster. Hur dagarna framöver läggs upp får vi se då vi känner oss som lika stora turister som våra besökare. Klart är iaf att jag o Morgan ska se PSG-Lyon imorgon kväll.

Veckan har annars som vanligt innehållt en tripp till Italien, möten i Paris och avslutades igår kväll med ett par glas vin hemma tillsammas med Linus o Tomas(arbetskollegor till Anna). Tyvärr ingen löpning i veckan så jag känner att jag tappar mark mot Alle i förhoppningar om maratonlöpet.

U2 på radion vilket påminner om en sommarkväll i Gbg, härliga minnen...

/Daniel

En hektisk men härlig vecka...

... är precis vad vi har fått uppleva - både i Paris och i Sverige faktiskt. Veckan inleddes med mycket jobb för oss båda och Daniel tog även en tur till Italien. Nyss hemkommen på torsdagskvällen fick han beskedet om att han blivit farbror igen - VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN LILLA HILMER!

På torsdagskvällen flög vi till Sverige och pappa gjorde nattens insats och kom och hämtade oss på Svågetorp kl 01.30 - tack pappa!


Efter en frukost med farmor begav vi oss mot Mariestad där ett dygn av intensiva bröllopsförberedelser tog plats. På lördagen blev Helena och Stefan Mr och Mrs Möller i vackra Fågelö Kapell och jag och min kära toastmasterpartner Yessin lyckades styra till en härlig bröllopsfest på residenset. Matchen, eller jag menar festen ;-), pågick ända till morgontimmarna!


På söndagen styrde vi Scivan, som för övrigt var glad att få komma ut och röra på sig lite grand, mot Älmhult där det framför allt var två saker som det längtades efter - Virestads match på Kvarnavallen och en nyhemkommen Hilmer. För undertecknad var det kanske något av ovan nämnda som drog lite mer...

Det blev hur som helst en fantastisk kväll där Virestad vann med 7-0 och där stora delar av familjen Åström fick njuta av världens sötaste Hilmer och Emmas goda köttfärssås - härligt var ordet!


Ikväll flyger vi hem igen och där väntar en arbetsvecka med lite fler resor för Daniel och de första webföreläsningarna för Anna. På lördag får vi vårt första besök - hjärtligt välkomna till Paris Morgan och Annie!

STOR KRAM till er alla!
Anna


Gräsänkling i Paris

Daniel har varit hela veckan i Sverige och jag har varit gräsänkling. Det visade sig dock att det fanns en hel del projekt att ta tag i för att fylla tomrummet... Planering för jobb, HIK-jobb, bröllopsbestyr, ja, you name it.


Provade lite andra pass på gymmet, det visade sig dock inte riktigt vara lika lätt som Les Mills-klasserna... :-S Ja, ja, franskan blir väl bättre snart!


Just det, barnen har ju kommit denna veckan. Oj, oj, oj. Ni kan inte ens förställa er hur mysiga de är! Det är ju dock inte utan att man förundras lite över var livet kan ta en, nyss undervisade man studenter på Högskolan och nu sitter jag i en sandlåda i Paris... Livet är onekligen fyllt av möjligheter. :-)


I fredags kom Daniel hem igen och vad vi pysslade med igår kunde ni ju läsa i hans inlägg – en verkligt häftig upplevelse! Dessförrinnan var det fler projekt i lägenheten :-), det är nog snart dags för lite nya bilder...


Sådär ja, det var den resumen det... Förhoppningsvis ska det bli uppdaterat lite oftare i framtiden!


KRAM på er alla som läser detta!

Anna


Livet börjar ta form

Den 25 augusti började jag jobba på Svenska Skolan i Paris. Här kombinerar jag nu min tjänst med förskolejobb och idrottslärartjänst. Första tiden är ju såklart helt mer eller mindre kaosartad, men framför allt känns det väldigt spännande och roligt!

                      se www.svenskaskolanparis.com

 
När Daniel var i Italien och jobbade passade jag på att skriva in mig på ett gym – känns ju lite surt att betala för sin träning, men jag känner mig inte riktigt redo att börja instruera på franska än... ;-). Provade hur som helst Body Pump, det var en jättebra instruktör och träningsvärken var som vanligt brutal efteråt...


På lördagen njöt vi av Paris (och tömde lite affärer med, hihi) – denna staden är omöjlig att inte älska!

Life is good...


En weekend i Stockholm

Som sagt tog vi en liten tur till Stockholm därför att jag bland annat skulle inkassera min julklapp – en Coldplaykonsert på Stadion! :-)

                         


Det blev en helg fylld av umgänge med Syster Sara och Chrille, en hög Göteborgare- ingen nämnd ingen glömd :-), Familjen Mårtensson-Sjögren och även en del av lokalbefolkningen (läs Robin, The Barbequemaster ;-)).
Lyckades även träffa Karro, som var på besök i storstaden!

Fadder Daniel fick massa gos med världens finaste Noel!


           


Och hur konserten var...? FANTASTISK förstås! :-)


En resume

Nu ska vi se, var ska man börja...

Jo, vet ni, vi har flyttat till Paris. Det låter lite osannolikt, men det är faktiskt sant. Även vi börjar så smått förstå det... :-)

För FLERA veckor sen hjälpte lillasyster mig med den här bloggen (bra jobb Clara, eller hur?) men sen var det visst meningen att man själv skulle fylla den... :-S Och det är ju inte det att man inte har händelser att fylla den med när man flyttar till Paris, flyttar ihop med sin älskling, börjar nytt jobb mm mm, men jag ska berätta vad problemet är – DET ÄR JÄKLIGT ONT OM TID!

Men jag ska ändå försöka mig på en liten resume...

Daniel, och ca 50 flyttkartonger, flyttade in i vår underbara lägenhet den 4 augusti.

      

Han provsov den dock bara mer eller mindre för den 8 augusti var vi på namngivning för världens finast Noel, som då även råkar vara Daniels fadderbarn (och jag har snikit åt mig rollen som gostant Anna/extrafadder).

Efter en konferens i Stockholm fick jag äntligen flyga till min älskling och vår nya hemstad den 12 augusti och som ni ser var det tur att det fanns en liten plats för resväskan i hallen...



Sedan följde några minst sagt INTENSIVA dagar med uppackning, skruvande och spikande och allmänt organiserande. Jag tror jag känner någon slags hatkärlek till det här, det är så jäkla jobbigt med det är samtidigt så kul när det blir fint!


Under helgen la vi dock projeketen lite åt sidan och tog pulsen på Paris lite grand. Det visade sig att man byggt upp stränder (!!) längs med Seine och i kombination med rosévin infann sig rena rama St. Tropez-känslan! (Det du Carina!). På söndagen tog vi en cykeltur i bl.a Bois de Bologne och kollade in viktiga ställen (läs Roland Garros, Parc de Princes, Rugbystadion etc... :-))


Veckan fortsatte med att Daniel slet på jobbet och jag slet hemma och när vi på fredagen lämnade Paris för Stockholm såg lägenheten ut såhär...

                     


So far so good helt enkelt!



Stade de France

Igår var vi på Stade de France för att se Frankrike mot Rumänien i VM-kvalet i fotboll. Utanför arenan möttes vi av hungriga fans som snaskade på baguetter innehållande korv och pommes(!). Som topping diverse såser som ketchup, majonäs, chilisås mm. Nästa gång får det bli ett provsmak. Inne på arenan var det en härlig stämning med tusentals fans som vajade med röd-vit-blå flaggor. "Allez les Blues" skreks ett antal gånger men tyvärr var det utbytt mot busvisslingar när domaren blåste av matchen. Trots klar dominans av hemmalaget blev det 1-1 efter mål av Henry. Efter matchen var vi beredda på timmeslånga köer för att komma hem, men allt flöt på och redan efter 20min satt vi på tåget och snart var vi hemma.

Idag har jag(Daniel) börjat min träning mot Paris Maraton. 6km på 30min, känns väl som om jag har en bit kvar...närmare bestämt 36140m.

I em/kväll blir det en cykeltur i solskenet

RSS 2.0