Mysigare än såhär blir det inte

Man blir aldrig för stor för att vilja "morna" sig lite i mammas famn va?
Annars får vi nog be om lov att stanna tiden en stund...


Länge leve kärleken

Att vi har förlovningsdag imorgon skulle kunna vara anledning till att;
- Daniel gav mig sovmorgon i morse och gick upp och lekte med vår morgonpigga tjej
- Jag i smyg fixat barnvakt och bokat in oss på spa idag
- Att vi njöt av bubbel och suberb massage i bästa sällskap (varandras så klart!)
- Att Daniel övertygade mig om att vi borde prova något nytt och bjöd mig på nya smakupplevelser till lunch (vi vet fortfarande inte om det var marockanskt eller libanesiskt eller något annat :-))
- Att jag fick vila och samtidigt njuta av ljudet från vår dotter som skrattar så att hon kiknar när hennes pappa busar med henne i badet
- Att vi helt enkelt struntade i att laga middag och köpte och njöt av god sushi istället

Eller så gjorde vi det där bara för att vi älskar varandra och för att det gav oss en härlig söndag!
Feel free to copy the concept.

KRAM på er!




Dagens shoppingtips

Betänk att ni kanske måste handla mat vid en, för någon liten, kritisk tidpunkt. Eller så har ni, likt oss, ett barn som tycker det är dödstrist att handla. Vad göra?!
Lösningen är mycket enkel, man ger barnet en bit brieost, och sen kan man fortsätta handla med ett nöjt barn i vagnen. Tänk bara på att ta bort folien för annars äter dem den också...!
Kan tänkas att kassörskan tittar lite konstigt på en när man lägger osten på bandet men då säger man bara något om hur oemotståndliga franska ostar är så är det inga problem!

Så har vi det i Paris, måtte de ha god brieost i Höganäs också...

KRAM på er!
Anna & Alma


Tänk att...

...vi har fått världens finaste dotter.
Hur lyckligt lottad kan man vara egentligen?


Att ladda batterierna

Imorgon startar en sannolikt tuff vecka för mig. Det är dags för en ny omgång strålning om man vet aldrig vad den för med sig. Därför gällde det i helgen att framför allt ladda batterierna - och det är precis vad jag gjort.

Igår hade jag och en mycket kär vän en helt fantastisk dag "på stan". Vi har ju båda kanske världens mest underbara barn, men några timmar utan dem igår var trots allt väldigt härligt... Det blev div ärenden uträttade (läs shopping), många konversationer som blev avverkade och avslutade (inte så bortskämda med det när juvelerna är med), en lunch precis när det passade oss (och som även passade oss i smaken) och slutligen en underbart avslut på spa. Tala om att ladda batterier!

Idag har det varit lite annorlunda, jag har varit ordentligt seg och trött och haft lite småont lite varstans. Men med mamma på besök och Daniel hemma har jag liksom kunnat tillåta mig att känna så och det tror jag också är bra. Man kan liksom inte alltid bara kämpa och pusha på.

Nu känner jag mig redo för nästa steg i behandlingen och hoppas så klart att den ska gå enligt planerna och att jag snart känner mig bättre igen. Håll tummarna så håller jag er uppdaterade. Här bjussar jag på några härliga bilder. Får man inte energi av det här så vet jag inte...

STOR KRAM,
Anna


Glad Påsk i efterskott

Jodå, visst har det varit påskfirande även i Paris, även om det tog ett tag att få ihop ett inlägg. Vi hade finbesök i form av favorit(tjej)kusinen Nova och farbror Krigge. För Alma gick de dock under namnen No och Ki. Alma och Nova har ett gemensamt intresse, klättring. Vi besökte Jardin d'acclimatisation och här finns det flera möjligheter till denna hobby.



Och sen hann vi med en tur till Normandie och Etretat. Tyvärr var inte vädret med oss denna gången. Men vi kunde ändå njuta av en god långlunch


och Alma trivdes med att springa på stranden och leka med stenarna



och Nova hittade flera fina stenar till slut



Vi gjorde dessutom ett besök i simhallen där Krigge fick inhandla den obligatoriska utrustningen Speedos, vi såg en underhållande jonglör utanför Pompidou-muséet, vi spelade skitgubbe, vi hade uppläggningstävling med mat där Krigge fuskade till sig segern (eller hur Nova?), vi hade äggjakt, vi körde bil runt triumfbågen, vi hade kramkalas med Alma och så åt vi massvis med god mat (tack mamma)

Kram på er alla

Daniel

God Jul och en ny behandlingsplan

Vi börjar i den roliga änden tycker jag. Att hitta på julklapp till min kära pappa är inte alltid så enkelt men i år, ja förra är det ju egentligen, kom vi på att vi skulle bjuda honom på en dag vid den mycket kända galoppbanan Hippodrome de Longchamp här i Paris. Ordet bjuda fick en intressant innebörd då det visade sig att allt visst var gratis denna dag men vi fick alla upplevelser vi sent ska glömma tror jag. Inte minst Alma som fick se levande "hihihi" (hästar) och sitt livs första ridtur!









Och så  var det ju det som är lite mindre roligt då... Har tänkt ganska många dagar att jag borde skriva några rader om vad som händer med mig då en del av er ju vet att jag gjort nya utvärderande undersökningar. Har dock inte riktigt haft ork eller lust att skriva om det. Det har tyvärr visat sig att behandlingen som påbörjades i februari inte haft den effekten man hoppats på och även om det "snällare cellgiftet" gett mig en mycket nödvändig chans till återhämtning så har det inte bitit på metastaserna i skelettet. Därför väntar nu en ny (betydligt kortare dock!!) period av strålning och sen någon ny form av cellgift. Det senare är ännu inte bestämt i vilken form, då det kommer att diskuteras fram med mina blivande läkare i Sverige, vilket ju är bra i sig.
Lite tungt känns det ju så klart när "det går åt fel håll" men det finns ju inget annat att göra än att ta nya krafter och kämpa vidare med hjälp av ny behandling. Som tur är har jag ju så många som hejar på mig och inte minst "världens gulligaste minijockey" så det ger mig de nödvändiga krafterna för att kunna kriga vidare!



Vi hörs och ses!
BISOUS,
Anna

Lördagslyx

Skulle kunna vara att få äta extra god frukost tillsammans med sin fina familj och lösa Melodikrysset. Eller att få några timmars shopping med, och till, sig själv. Eller att ta ett stopp på Häagen-Dazs på väg hem. Eller att helt enkelt bara ta en god kaffe och avnjuta Zlatans sista kapitel i en tyst lägenhet. Det skulle man verkligen kunna kalla lördagslyx. Om man gillar sånt det vill säga. Om jag gör det? Det kan ni ge er på!

Hoppas ni också har en härlig påsklördag.

KRAM, Anna

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1306167/images/2012/pic_197324663.jpg" class="image">


RSS 2.0