En underbar syn

Att se Almas lycka över att kunna klättra upp för lutande plan, gå själv på stegen, åka ner för "höga" rutchkanor, ja att helt enkelt vara ute och leka en lördagseftermiddag är en helt underbar syn. Den vill vi ju även bjuda er på!

Älskade unge, vilka lyckokänslor du frambringar hos oss.


Planera ett nytt hem

Snart är vår vistelse i Sverige slut för denna gången. En hel del tankar har surrat kring vår framtid. Jobb, dagsisplats, fritidssysselsättningar och boende är alla viktiga pusselbitar som ska falla på plats inom den närmsta tiden. Få saker är ännu bestämda och det känns spännande och lite läskigt på samma gång.

Jag har hunnit med 4st arbetsintervjuer den senaste veckan och det känns ganska positivt. Min erfarenhet inom IKEA uppskattas men de riktigt heta jobben har hittills inte dykt upp. Vi får väl se hur länge jag har is i magen.

Alma har, utan att själv fått yttra sig, blivit inskriven i dagiskön i Höganäs. Det finns ett par förskolor med gångavstånd från huset och vi får väl undersöka lite till innan vi bestämmer oss för vilken förskola som vi tror passar bäst.

Vad ska vi då hitta på i Höganäs? Huset lär väl ta sin tid till att börja med men vi hoppas på lite fritid också. Golfbanorna duggar tätt i Kullabygden och det finns förhoppningar om att hålla Göran sällskap bland bunkrar, vattenhinder och kortklippta greener. Strandpromenaden i Höganäs sägs vara trevlig och soldyrkare som vi är ser jag oss gärna spendera lite tid på stranden med en glass i handen. Det får väl dessutom läggas några timmar på träning om jag ska palla med Vasaloppet. Snö ska jag väl inte hoppas alltför mycket på så det får istället bli rullskidor, löpning, styrketräning och kanske en tennismatch.

Så till Nymbergs Väg 6 som är vår kommande adress. Det känns skönt att vi bestämt oss för ett boende då mycket annat hänger i luften. Huset är byggt i slutet på 60-talet, det är ett gult tegelhus på 100kvm plus en lika stor inredd källare. Vi har bestämt oss för att behålla det gula teglet men i övrigt är det en helrenovering som gäller. Nya fönster och dörrar, väggar som ska rivas och andra som ska byggas upp, kök och badrum ska blåsas ut och ersättas med ny inredning, nya golv o innertak i vissa rum och samtliga väggar ska målas om. Dessa renoveringar innebär att VVSarna och elektrikerna får dra nya rör och ledningar och ju mer jag skriver desto mer inser jag hur mycket som ska göras. Jag tvivlar inte på att det blir bra, men det är ju ett par beslut som ska tas och några timmars arbete innan vi kan säga att det är klart. Nedan följer ett portpurri av bilder på ur det ser ut idag.

    
Ser ni potentialen?

Att fika på Nymbergs väg funkar alldeles utmärkt och i kombination med Pippi så njuter både Alma och Peggy.

Ett annat ställe som Alma trivs på är IKEA. Hon har faktiskt inte varit på IKEA så många gånger men idag fick hon smak på alla roliga möbler som finns i det varuhuset. Hon har de senaste tiden utvecklat sin klättringsteknik och detta övade hon på idag. Varenda stol och säng skulle bestigas och under borden skulle det krypas. Det fanns ju dessutom en hel avdelning med roliga leksaker. Det lär ju bli en hel del besök på IKEA i framtiden och Alma kommer säkert att utförska det stället ytterligare.



Imorgon hoppas jag att Paris tar emot oss med vårvärme, det skulle kännas som en bra start på de sista två(?) månaderna i Frankrike.

Kram på er alla

Daniel

Vi åker runt

I onsdagskväll landade vi till slut i Helsingborg hos morfar, Mille kom på besök och det var härligt som alltid.
I arla morgonstund fyllde vi sen hissen med packning för att bege oss mot Älmhult. Det var knappt så att lilla älsklingen fick plats...
Ett ack så viktigt stopp dock i Höganäs i vårt blivande hem (!!!) för träff med gammelfarmor, farmor, farfar och "bygg-Otto" - mycket spännande!
På em rullande vi mot Älmhult för efterlängtat möte m hela familjen Åström. De "stora" får nog ursäkta men undertecknad njöt nog allra mest av mötet med veckogamla lilla Signe...
Efter en härlig fredag i Älmhult rullar vi snart igen, nu mot farmor och farfar i Virestad. Och imorgon, ja då beger sig Alma och jag oss mot Helsingborg igen!
Som sagt, vi rör på oss... Får se var vi befinner oss nästa gång vi hörs!? ;-)

KRAM så länge!
Anna


Adjö...

...gamla vinterskor - NU ÄR DET VÅR I PARIS! Sitter vid Triumfbågen och njuter av solens energi och att jag känner mig pigg idag!
Snart dags för lunch med lilla älsklingen och i eftermiddag blir det kärt återseende med våra fina vänner. Tror detta blir en riktig toppenmåndag!

KRAM till er alla!
Anna


44 tulpaner...

...är en för varje kärleksfylld månad jag har fått uppleva med Daniel.
Tänk så fantastiskt det är att världens finaste kille är just min (blivande) man.


"Moo e båå"

Detta yttrade min lilla älskling samtidigt som hon slog ut händerna. "Moo e båå". Mormor är borta. Mormor har åkt hem till Sverige och vi tycker att det känns väldigt tomt just nu.

"Moo" är bra på mycket.
Hon blir glad hur tidigt jag än vaknar på morgonen och vill ha välling.
Hon är jätterolig att busa med i hennes säng.
Hon ser till att det alltid finns brieost hemma (och dessutom får jag äta hur mycket som helst).
Min "Moo" har dessutom världens mysigaste famn, där kan jag sova hur länge som helst!

Mormor är ju inte bara mormor utan mamma också. Att ha mamma här innebär ett mycket uppskattat sällskap, hjälp med Alma och andra saker och denna veckan 4 sovmorgnar... :-)

Detta är ju bara några anledningar till varför vi tycker det är tomt... Nåja, vi får hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen om inte annat så får vi ju träffa den andra "Moo" på onsdag (morfar) och det ser vi också mycket fram emot!

Puss och kram,
Anna & Alma

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1306167/images/2012/pic_193128823.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1306167/images/2012/pic_193128855.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1306167/images/2012/pic_193128894.jpg" class="image">


Champagne till middagen...

... för att fira Signes födelse!
Grattis Martin och Malin som fått en dotter. Grattis Hilmer som fått en lillasyster. Grattis Alma som har fått en ny liten kusin och grattis till oss som har blivit farbror och "faster" igen.
SÅ UNDERBART!
Anna


Vasaloppshelg

Här sitter jag vid matbordet och tuggar på en knäckemacka med räkost och funderar över vad detta blogginlägget ska handla om. Jag har dryga tre timmar på mig innan svärmor anländer från Arlanda så några rader ska det väl bli.

Jag börjar med dagens klassiska händelse, Vasaloppet. En morgonpigg dotter gjorde att det blev ett par avsnitt med Pippi innan André Pops dök upp på skärmen. För att citera Robban "Det är något speciellt med Vasaloppet", och visst är det så. Som liten besökte vi Vasaloppet live ett par gånger och var vi inte på plats var det givet att jag satt framför TVn. Jag minns Janne Ottosson, de Zolt, bröderna Hassis och bröderna Blomqvist. Det häftigaste med tävlingen är nog ögonblicket när 15000 åkare ger sig iväg från Berga By och flygbilderna visar små myror som sakta rör sig framåt. Nästa år hoppas jag att jag är en av myrorna efter att ha antagit en utmaning från storebror. Lillebror får ta rollen som coach, tränare, soppblandare och pådrivare. Efter maratonloppet för två år sen är det dags för en ny utmaning och vi ska även göra det i ett gott syfte, sponsring och insamlade pengar under kommande år kommer att gå till Cancerfonden.

2-0 till Real Madrid. Får erkänna att jag bytte matbordet mot soffan för att kolla på fotboll.

För att fortsätta i sportens värld kan jag säga att Bergmans andra skjutning idag kostade två brända pannkakor. Inte lätt att steka pannkakor och kolla på skidskytte samtidigt. Måste imponeras av C-J Bergman som nu tagit dubbla medaljer samtidigt som hans fru väntar deras första barn. Tycker han gjort sitt och kan med gott samvete åka hem till Norge och förbereda sig inför att bli pappa.

Att vara pappa är något jag brukar ägna stora delar av helgen till (att titta på sport ingår väl också i uppfostran?). Jag o Alma har tagit ett par promenader till lekparkerna där vi åkt karusell, gungat, bakat kakor i sandlådan och åkt rutschkana. Hemma har vi dansat, spelat boll, läst böcker, busat på madrassen, åkt sparkcykel, gosat, haft kafferep och kollat på Pippi



Igår kväll hade vi goda vänner på besök, Erica, David och Wilhelm. Marinerad ugnsstekt lax med nypotatis och sparris intogs tillsammans med ett gott vitt vin från Alsace. Därefter tog vi en titt på Andra Chansen. Pappa var inte helt nöjd med att Lotta och Christer inte gick vidare till final. Vi är väl inte helt överens på den punkten utan jag tyckte nog Torsten Flinks Thåströmsballad var klassen bättre. Nästa lördag sitter vi bänkade framför TVn igen.

En ny vecka är på intågande och det finns en hel del frågor som snurrar i mitt huvud

Hur klarar Anna veckans behandling, hur fixar Anna morfinberoendet och vad säger resultatet av Annas kommande röntgen?
När tittar Almas nya kusin ut?
Hur går mötet med bygg-Otto och hur gör man när man ska renovera ett hus?
Ska jag ta tag i mitt tränande och börja satsningen mot Vasaloppet redan nästa vecka?
Var vill jag jobba när vi flyttar hem?
Kommer Alma visa några nya trick för mormor?

Ha en bra vecka, kram Daniel

RSS 2.0