En sommarvecka i Skåne...

... kan ju se ut på många olika vis, men det här har vår senaste innehållit...

Besök på torpet
På söndagen blev det full fart på torpet kan ni tro. Inte minst när två "sötisar modell mindre", Calle, drygt 11 månader, och Hilmer, drygt 10 månader, skulle kolla vad huset hade att erbjuda...! Jag tror pappa fick ganska klart för sig att inom en snar framtid är det en del inredning som bör omstruktureras... :-) Hur som helst var det väldigt mysigt med besök!

Vädret visade sig tyvärr inte från sin bästa sida men stärkta av lite fika så tog sig ändå Familjen Åström en titt på Krapperups trädgård, ja, Ingrid och Rolf hade också tittat förbi! Jag och pappa tog oss mest en titt på Scandinavian Masters... :-S

   

Måndagen fylldes med diverse uppdrag i Helsingborg såsom signering faderskapsintyg, "pass-för-småttingar-research", besök hos Försäkringskassan, klippning och den sista (?!) bebisshoppingen. På kvällen trotsade vi (jag) strejkande ljumskar och klättrade längst upp på Olympia för att beskåda SVERIGES BÄSTA FOTBOLLSLAG, HELSINGBORGS IF, (haha Daniel, så går det när man överlåter bloggning till mig!) ta sin 8e raka hemmaseger!
Låt oss måla gatorna röda och blå!

Några dagar i Malmö
Daniel blev tilldelad Malmö för några dagars varuhusjobb och jag blev tilldelad Hotell Astoria för några dagars vila. En finfin arbetsfördelning om ni frågar mig ;-). Inte blev dagarna i Malmö sämre av att vi kunde träffa familjen Sjögren-Mårtensson heller, som det var på tok för länge sen jag träffade! Noel var ju lika underbar som alltid och det är helt omöjligt att låta bli att fota honom...



     



Igår fick vi besök av Andreas, Stina och Olof - ytterligare en härlig familj som vi ser allt för lite av! Vi hoppas på att kunna träffa dem i Paris så småningom! Jag vet inte om vi ska locka dem med konst, sport eller vin dock?! Dagen gick i alla fall allt för fort och åtminstonde jag och Stina hade nog behövt många fler timmar egentligen för att hinna avhandla diverse ting...! ;-)

Idag har det varit riktigt busväder här i Mölle, regn och snålblåst. Daniel är i Höganäs och jobbar och jag blandar vilt bland uppdrag här hemma såsom tvätt, bröllopstal och bloggning. Snart är det dags att fylla på kylskåpet inför helgens besök, en kär lillasyster (föremålet för bröllopstalet...!) kommer från Stockholm ikväll och ovan nämnda förtjusande Malmö-familj ska glädja oss med sin närvaro i några dagar. Vi får väl se om paparazzi är på hugget eller om hon möjligtvis kommer att ha fullt upp med att föda barn...?! Nej, appropå det så verkar någon liten trivas finfint på insidan och vi får nog snällt vänta ett tag till på att se vem det är som bor därinne...

KRAM på er alla!
Anna


Det börjar närma sig...

... 21.50 då jag ska hämta Daniel i Helsingborg och inte mer "skicka iväg" honom ut i Europa på jobb! Åh, det känns fint ska ni veta! Jag måste ändå medge att 5 veckorna jag spenderat i Sverige varit över förväntan. Jag hade ju ganska rejäl separationsångest innan jag lämnade Paris men å andra sidan borde man nog idiotförklaras om man inte uppskattar det jag hittills fått uppleva i Sverige! För vad mer kan man begära än en riktig svensk högsommar, romantiskt bröllop, återträff med kära vänner och familj, ett somrigt Gotland och massa kvalitetstid på torpet i Mölle - bland annat! Ja, jag är verkligen lyckligt lottad.

Den här veckan har jag fortsatt njuta av livet i Mölle med omnejd. Mille tittade förbi ett par dagar igen och även om kanske oddsen var lite emot oss så lyckades vi som vanligt få till några fantastiska stunder. Inte minst är ju bubbelbad under sommarhimlen helt underbart...

Onsdagen blev till en familjedag. På förmiddagen tog jag och pappa en tur till IKEA (vi tänkte vi skulle skona Daniel från detta). Jag har under mina veckor här på torpet upptäckt en del saker som saknas (enl mitt tycke iaf) och hade givetvis skrivit ned dessa (nu skrattar en del av er jag vet, men jag bjuder på det). Anledningen till att jag skriver detta är dock att jag bara vill gratulera IKEA, Kamprad eller vem det nu är som är ansvarig, till en utomordentlig affärside - för ni tror väl knappast vi bara köpte det som stod på listan va...?
På kvällen hämtades farmor och enligt hennes önskemål blev det en förträfflig middag med nyskördade rödbetor, grillat och hallon.

I torsdags styrde jag bilen mot Helsingborg (med omnejd). Där kunde min barnmorska också konstatera att "det närmar sig", och då pratar hon inte om Daniels hemkomst... Jag bara undrar hur det fortfarande kan kännas overkligt... Hm, jaja, som sagt, snart blir det i allra högsta grad verkligt.

Dagen spenderades sedan i Allerum med utomordentligt trevligt sällskap - Annika och Hilda tog hand om mig på bästa sätt! Det blev en hel del bebisprat med Annika medans Hilda gav mig en liten utbildning i hur man bäst umgås med "14 månaders-gullungar". När Henrik kom hem monterades även en bilstol i min bil (nu infann sig den där konstiga känslan igen - vad gör en sån här sak i min bil?! :-)) och när jag lämnade Allerum var bilen dessutom full med massor av andra praktiska saker. Tusen tack gumman!

Idag har jag och pappa ägnat oss åt hushållssysslor innan jag åkte "över berget" till mormor och morfar. Där njöt jag av lugn och ro, nykokad jordgubbssoppa och försedde mig dessutom med en liter hallon. Som sagt, kan man annat än njuta av den här sommaren?

Hoppas ni alla har det minst lika bra som jag!

STOR KRAM till er!

ps. För er som inte vet det kan jag meddela att man kör förbi Brunnby kyrka när man kör till mormor. Detta gjorde jag vid 14.30 tiden... Man var knappast ensam där då...! Love was in the air :-). ds.

Veckan som gått... Del 4 - Saker att göra i väntan på någon liten

OK, detta är det sista inlägget, jag lovar...!
Men jag är bara tvungen att delge er en otroligt gullig tvättlina...
Håll med om att den är svårslagen...?!


Veckan som gått... Del 3 - Familj

Äntligen blev det fredag och Daniels arbetsvecka var över! Vi hämtade honom ute vid Åstorp (då han bilat genom Tyskland med kollegor) och det var härligt att "få hem" honom igen! Men apropå härligt så hade redan tidigare under dagen familj anlänt till torpet - nämligen Emma, Kristoffer och Nova!
Det har således varit fina dagar som fyllts med sol, bad, god mat, sightseeing och mycket mys, bland annat...!
Några bilder från en riktig toppenhelg. 

   

Grillat är svårslaget på sommaren...





Lite kvällsbubbel under sommarhimmeln är inte fel...

   

Nu har hela familjen lämnat för diverse uppdrag och upptåg.
Jag har mina egna små programpunkter under veckan,
men dem rapporterar jag om en annan dag...!

STOR KRAM till er alla!
Anna


Veckan som gått... Del 2 - Kära vänner

Lämnade Gotland på måndagskvällen och hann med en sleepover på Vikingavägen innan jag landade i Mölle.
Jösses ;-) vilken fantastisk kvinna som bor där!



Torpet (och pappa!) tog sen emot mig genom att visa upp en härligt somriga sida -
LJUVLIGT!

   

Men just det, det här inlägget skulle ju handla om kära vänner...
Jag kan således berätta att en annan mycket kär vän kom och njöt av livet i Mölle tillsammans med mig -
Mille!





Vad vore man utan sina fantastiska vänner?!


Veckan som gått... Del 1 - Kärlek



Lördagen den 10 juli.
En kärleksfull påminnelse om att de 2 senaste åren sannolikt varit de lyckligaste i mitt liv.


Tomt

Det känns tomt nu.
Nedanstående liga har styrt kosan mot Småland igen efter några riktigt härliga dagar här på Gotland.
Det är bara tjockisen till vänster i bild som stannar ett par dagar till och leker med sina småsystrar.
Hoppas bara att den värsta längtan snart går över...




Semester på Gotland

   Även om man bott på Gotland i 19 år har man faktiskt inte "semestrat" särskilt mycket här. Semestrat såsom i att ligga på Tofta, åka till Fårö, strosa mållöst i Visby och allt det där andra som turisterna gör. Vid 33 års ålder kan man tycka att det är hög tid för att ta igen förlorad "turisttid", och det är mycket riktigt det det jag gör nu.

Daniel, Ingrid, Rolf, Martin, Malin och Hilmer kom till Gotland i söndagseftermiddag. Vi slösade inte många minuter på Asplundsväg utan begav oss omgående ned mot Tofta. Här njöt vi av mammas nybakade kanelbullar, sol och bad (ja, en del av oss i alla fall...) och Hilmer som gjorde sin strandpremiär trodde nog att han hamnat i himmelriket, ja, i alla fall i världens största sandlåda :-).

     

På kvällen blev det grillning på altanen.



Gårdagen tillbringades på Fårö, här blev det sol och bad på Sudersand, raukbeskådning vid Langhammars och Digerhuvud och en fika (så klart!) vid Lauters - en härlig dag!

   





     







Nu ringde Daniel precis från Visby (där det strosas planlöst!) och meddelade att det snart vankas lunch. Mamma gjorde lite mödravård på mig häromdagen vilket bla resulterade i en CTG-kurva som bekräftade den ganska höga aktiviteten i "min mage"... Borde således fortsatt kanske öva lite mer på att göra ingenting... Konstigt att det ska vara så svårt bara...! Men nu har jag ju tränat duktigt här i fåtöljen på förmiddagen så en liten sväng till stan får det allt bli!

Ha det fint hörrni, vi hörs snart igen!

KRAM, Anna


Ett fantastiskt bröllop

Var precis vad vi fick vara med om förra lördagen när Lasse och Helena förklarades man och hustru. Det var en dag så till bredden fylld med kärlek och lycka att det faktiskt knappt går att beskriva! Tack Lasse och Helena för att vi fick vara med på er stora dag!

Men innan jag ger er någon bild på de lyckliga tu måste jag återigen konstatera att detta blir ett sammanfattande inlägg. Märkligt att livet kan vara så hektiskt när man egentligen har hur mycket tid som helst...! Jag lovar inte att jag ska blogga oftare, men jag lovar att jag ska FÖRSÖKA blogga oftare. Framtiden får utvisa hur jag lyckas.

Här är lite bilder i alla fall!

       
Midsommarafton firades hos Anna och Mackan på Öland

       
Folket vallfärdade till den vackra bröllopsplatsen, sist men inte minst kom den vackra bruden...
Och när de vackra löftena uttalades var inte ett öga torrt...

Festligheterna som följde var galet trevliga, men de bilderna håller vi för oss själva...
Såhär såg vi ut förresten!


Lätt att bli lite hm, carried away när man är på bröllop...

På söndagen liftade Daniel till Älmhult och jag blev kvar i Kalmar för att återigen få chansen att möta kära vänner. Det blev några härliga dagar då dessutom Kalmar visade upp sin allra somrigaste sida! Det blev bland annat många mysiga stunder med Calle "sötast i stan" och hans fantastiska mor!

  

På onsdagen lämnade jag Kalmar - för den här gången - och tog mig en tur över Östersjön. Här har jag nu tillbringat några mysiga dagar med mamma och även Gotland har den goda smaken att visa sig från sin bästa sida - sommar här kan verkligen vara ljuvligt!

Paparazzi har varit tjänstledig i några dagar, därav inga bildbevis, men det har hunnits med grillkvällar, glass i hamnen, dagar på stranden, bebisshopping och pedikyr - bland annat! (Ni förstår nu säkert varför jag inte hinner blogga, haha). På söndag kommer Daniel med delar av familjen och det ser jag fram emot SÅ! Sannolikt vaknar då även kamerakvinnan till liv igen så att ni kan se vad vi pysslar med här på ön.

Tills vi hörs igen önskar jag er sköna sommarstunder!

STOR KRAM från Gotland!
Anna

RSS 2.0