Sol och bad

Efter en forsta solig dag fick vi uppleva tva lite mindre fina dagar. Istallet for sol och bad fick vi traska runt pa strandpromenaden, ta en kaffe, lasa bocker, titta pa fotboll, ata bufféer, slappa o njuta av var ledighet. I mandags bestamde vi oss for att hyra en bil o ta oss runt pa on. Siktet var installt pa Lanzarotes vulkan och ett flera kvadratkilometer stort naturreservat. Vulkanen var inget speciellt daremot var naturen nagot mkt annorlunda. Anna trodde ett tag att vi var pa Mars och det kandes faktiskt som om vi var pa en annan planet. Marken var tackt av lava, aska och sand i olika former och farger vilket skapade ett maktigt landskap. Nar nog med bilder tagits(publiceras senare) tog vi bilen till El Golfo och den grona lagunen med den svarta stranden. Aterigen en upplevelse for ogat, dar kontrasterna mellan blatt hav, svart strand och en gron lagun ar en bild att minnas. Nu var vi sugna pa sol och bad(iaf jag) och vi styrde mot soder och Playa Blanca. En sandstrand mottes oss med oppna armar och vi kande direkt att vi skulle trivas har. Eftermiddagen tillbringades platt pa handduken, ibland pa magen ibland pa rygg, ibland sovandes ibland med en bok i handen, ibland chips ibland glass.....ni forstar att vi trivdes!?

Vi trivdes faktiskt sa bra att vi beholl bilen en dag till och korde direkt till Playa Blanca. Det blev en aterupprepning av mandagen och vi tog med ett leende emot alla sms fran Sverige om snostorm och snoskottning. Pa kvallen deltog vi for forsta gangen i aktiviteterna pa hotellet. Mamma Mia musikalen var pa programmet och vi fick oss lite lattsam underhallning nar dasande och mimande hotellpersonal framforde var svenska musikexport.

Nu ar det dags for en loprunda o sen sol och bad

kram pa er alla/Daniel 

Ett racerinlagg

Om nu nagon av er undrar hur vi har det har pa Lanzarote sa kan jag saga att vi har det helt underbart! Igar lapade vi sol hela dagen och njot av livet!
Idag kan jag dampa er avundsjuka (om ni nu sitter inne med nagon sadan?) och medge att det faktiskt ar lite molnigt... Inte varre an att man kan sola, men anda.

Daniel har precis stuckit ut pa en loprunda och jag kollar pa natet blixtsnabbt. Har pa hotellet har de en sandar data som man stoppar pengar i och som sen minuterna tickar ner, nu star det pa 4 min...

Skit, 3. Jag maste ga.

Hoppas ni alla har det bra och ni som har sportlov - njut av ledigheten!

STOR KRAM!
Anna

Alla hjärtans dag

... är superkommersiell (hur stavas detta ord egentligen??) och kan vara allmänt tröttsam, jag vet, men just denna dag är det ändå några saker som gjort mig lycklig. Nej förresten, ännu lyckligare är nog den korrekta beskrivningen.

En stor bukett.
Ett litet klädesplagg.
Pannkakor till frukost - ja jag vet - HELT FANTASTISKT - pannkakor till frukost!

Jag bor ihop med världens bästa, så är det bara.
Det var bara det jag ville säga, ännu en gång.

Hoppas ni alla haft en fin dag.

STOR KRAM!

En perfekt lördagsmorgon i Paris...

...innebär:

Lagom lång sovmorgon (OK, jag avslöjar, vi vaknar strax innan 9...).
Ett välfyllt frukostbord (som iofs blir mindre fullt med tiden).
Melodikrysset på webradion.
Känslan av en lååååång helg framför sig.
Lovely.

Njuter nog ett tag till och sen verkar det bli en tur till La Defense. Daniel (ja, det är sant!) har tydligen hittat en intressant lampa i en inredningsaffär där... Sådana här tillfällen får man bara inte låta gå förlorade.

Ha en skön helg allesammans!

BISOUS,
Anna


En (till) helgrapport

När Daniel vid frukostbordet började gissa på allvar var vi skulle, och dessutom var på rätt spår, bestämde jag mig för att avslöja helgens resmål. Även om han så klart gärna skulle åkt till England och sett Liverpool spela så tror jag ändå att Strasbourg var en godkänd destination.
Innan vi flyttade till Paris brukade vi prata (peppa oss?) om alla fördelar med att bo här och då var just möjligheter till kortare resor till olika platser en sak som ofta kom upp. Vi spånade vilt om platser man skulle kunna besöka... Sen blev vi Parisbor och insåg att Paris själv ju har en hel del att erbjuda :-) och de där resorna blev inte längre högsta prioritet... Således när det blev dags att tipsa tomten så tyckte jag att det var hög tid för en liten tur!

Så, lördag förmiddag, 10.24, Gare de L'Est - tåg avgår mot Strasbourg. Vi har ju fö hört om hur punktliga franska tåg skulle vara, och de levde verkligen upp till förväntningarna! 2 avgångar och 2 ankomster - på minuten riktiga - här har SJ en del att lära...

Även om det var ett lite mulet Strasbourg som mötte oss så tog det inte särskilt lång tid förrän vi fallit för stadens charm. En liten stadskärna som omges av en "vallgrav"/å där flertalet gator endast är gågator och de flesta byggnaderna är gamla och oerhört charmiga. Snabbt slogs vi av skillnaden kontra Paris, där de flesta byggnader tycks ha samma färg, här har man använt fler färger och det ger onekligen charm det med.

                     
Efter incheckning på hotellet (som också var mysigt, man var ju onekligen lite nervös innan... :-S) begav vi oss ut på stan. Snabbt konstaterade vi att här fanns det möjligheter till shopping! I Frankrike är ju januari den stora reamånaden och här fanns fortfarande de stora SOLDES-skyltarna i skyltfönstrena - härliga tider! När solen sen tittade fram tyckte vi det var dags för årets första utelunch (de under infravärme som alla cafeer i Paris har räknas inte!) och vi slog oss ned vid en av torgets uteserveringar.

          

Vi tvingades dock efter ett tag inse att det kanske ändå var lite väl kallt och således avnjöt vi lunchen inomhus till slut... Daniel provade en av regionens specialiteer, Flammenkuchen, som är en slags pizza kan man nog säga. Stärkta av vår lunch fortsatte shoppingen...

På kvällen hade jag bokat bord vid en restaurang som skulle vara "typisk för regionen". Vi tror nog att det var precis det den var, framför allt kändes den ju ganska speciell... Vi kan således berätta att i Strasbourg gör man följande:
Man äter i restauranger som ser ut som alpstugor.
Man tar in så många människor man bara kan, och sen ett par till.
Dela bord med andra sällskap är standard.
Man äter OFANTLIGA mänger mat.
KÖTT är helt klart favoriten, gärna korv, men även rotfrukter, helst POTATIS.
Alkoholhaltiga drycker från regionen smakar FÖRTRÄFFLIGT.
När man kommer hem till hotellet somnar man innan man fått av sig kläderna för att man är så fruktansvärt MÄTT (men också lycklig eftersom man haft en fantastisk dag!).

                     

Söndagen började med en ljuvlig frukost. Vi konstaterade att det var en perfekt mix mellan tyskland och frankrike som man dukat fram. Tyskland bidrog med frukt, musli och grovt bröd. Frankrike bidrog med juice, croissanter och kaffe. Match made in heaven. Vi var proppmätta igen!

Nu var det dags att strosa lite mer. Vi hade bestämt oss för att först besöka "Petite France" som är en gammal och mycket charmig stadsdel som ligger intill vattnet. Här lyckades vi även hitta ett cafe som erbjöd oss varm choklad, vilket var precis vad Daniel behövde just då då han bestämt sig för att det var vår och lämnat vinterjackan hemma...

                   

Sedan beslutade vi oss för att ta oss en titt på de lite modernare kvarteren. Vi tog således "tramen" (en mycket malplacerad modern spårvagn som åker runt i Strasbourg) och åkte ut till "EU-kvarteren". Här kunde vi skåda European Parlament och Human Rights Building bland annat.

                    

Vi hade sparat det mest kända till sist, Strasbourgs stolthet, Katedralen Notre Dame (ja, samma namn som den i Paris!). Således tog vi oss en titt på detta mäktiga byggnadsverk, vilket så klart var imponerande och storslaget, och tände även här ljus för våra nära och kära. Daniel, som hade piggare ben än undertecknad, tog sen trapporna upp och beskådade Strasbourg från ovan.

                    

Nu började helgen gå mot sitt slut, eller i alla fall så närmade sig (den exakta) tiden för avgång mot Paris. Om vi inte skulle äta lite till...? Jo men visst, en lunch hann vi ju med också innan tåget som sagt avgick 15.15 sharp. En tupplur senare var vi hemma i Paris, och det kändes inte så dumt det heller.

Nu väntar en ensam vecka för mig, med en älskling i Italien, men desto mer ser jag fram emot veckoslutet när han kommer hem igen och vi dessutom ska få glädjen att bjuda Lena och Tord på middag - välkomna till Paris säger vi!

Tills nästa gång, ha det fint!

STOR KRAM,
Anna


Vart är vi på väg?

10p: Vi kommer att färdas med tåg över land men ej över hav.

8p: Utomhuskläder på dagen, fina kläder på kvällen. Ev kan badbyxor användas.

6p: Tågets avgångstid, 10.24

4p: Tåget avgår från Gare de l'est

2p: Tågresan tar ca 2,5tim

Jag har inte en aning, men imorgon är vi där...varsågoda att gissa.


Har jobbat hemma idag. Efter att igår mötts av ännu en försening på Venedigs flygplats var inte beslutet svårt. Jag behövde en sovmorgon. Fick dessutom möjlighet att ta mig en löptur under eftermiddagen. Strålande solsken, 13grader, nerförsbacke, "Lycklig,lycklig" i Ipoden och det kändes som om jag kunnat springa hur länge som helst. Det blev 1,5tim efter att ha sprungit ett varv i Bois de Bolougne och var faktiskt inte speciellt trött...

kram kram/Daniel

Sen helgrapport

Efter att vi hört så mycket om vintervädret i Sverige - och vi som hela tiden sagt, "ja, det är jättekallt i Paris också" - fick vi i helgen uppleva det live så att säga. Vi får nog medge att det är något kallare i Sverige...
Köpenhamn hälsade oss med en rejäl snöstorm vilket även medförde att inga tåg gick. Inte helt optimalt när fredagskvällen börjar bli sen och man bara vill komma fram. Hyrbil blev även denna gång lösningen på våra kommunikationsproblem och Daniel var en hjälte som körde hela vägen då jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Vi landade i Älmhult kl 01 och vi fick i alla fall några timmars sömn innan firandet skulle börja.

Firandet ja, det var ju Ingrids 60-årsdag som skulle firas på lördagen! Dagen startade med champagnefrukost - med direktimporterad champagne och ost :-) - och avslutades med en 4 rättersmiddag. Vänner och familj vallfärdade till Horshult för att gratulera jubilaren - en mycket trevlig födelsedag tyckte både vi och Ingrid!

                                
                                   Sång för Ingrid!

Söndagen startade tidigt för Daniel (inte för mig dock!!) med fotbollsträning 08.00. Han kontaterade att det var några månader sen sist men verkade nöjd och glad efteråt. Jag var mest glad att han kom hem välbehållen... :-S. Några mysiga timmar med familjen följde sedan innan det var dags att bege sig hemåt igen. Efter lite små förseningar, som vi i alla fall var mentalt förberedda på, var det skönt att få krypa ner i vår säng strax innan klockan slog 12.

              
                      Alla älskar vi att gosa med Hilmer!

Annars har veckan faktiskt bjudit på lite mildare temperaturer här i Paris. Idag var det tom över 10 grader - kanske är våren på väg?!

Helgen ska tillbringas på hemlig ort. Jultomten kom med en weekendresa till Daniel och han är fortfarande ovetande om var vi ska. Således tänker jag inte avslöja det här i dag heller, men jag lovar avlägga rapport nästa vecka!

Så, tills vi hörs igen - ha det så fint i kylan!

KRAM, Anna

RSS 2.0