En massa grattis

Först måste vi säga grattis till Ola o Terese som i torsdags fick en liten Leo. Idag kom de hem o vi fick chansen att skypa med dem och fick se en pigg 3dagars bebis som var sin pappa upp i dagen.

Grattis oxå till mamma som fyller år idag.

För att fortsätta grattiståget får jag gratulera Frankrike till guldet i handboll. Min kaxighet på jobbet i fredags inför Sveriges match mot Frankrike blev snabt dämpad och inte heller Danmark kunde idag stå emot fransosernas artilleri.

Det blev en lagom slapp söndag som började med att jag o Alma mös i soffan. Vi tog därefter en promenad till Sebastian, Vibeke o Frederik dit vi var bjudna på brunch. En smaskig buffé var uppdukad innehållande lax, sallad, ostar, omelett, yoghurt, bröd, baguette, nypressad apelsinjuice, kaffe o kaka. Kan väl erkänna att det blev mer än en omtagning. Efter denna intagning av föda var det skönt att gå av sig, på hemvägen tog vi således omvägen runt Bois de Boulogne. Det var kallt men en strålande sol gjorde luften full av energi.

Om någon har väntat på ett blogginlägg om Liverpoolresan så kommer den nu. Resan var en stor succé, eller vad sägs om följande:
- En fredagsnatt på rockklubb med röjig brittisk musik

- Sightseeing i Liverpool på lör fm

- Tågresa till Wigan och pubbesök

- Wigan-Fulham, åskådare på tredje bänkraden , duggregn, grisfotboll - en klassisk Tipsextramatch
- Burgare o strips på pub i Liverpool med West Ham-Arsenal på Tv-skärmarna
- Livemusik på The Cavern
- Discodans o nattamat
- Shopping i Liverpool FC-butiken
- Pubbesök o kampsång inför matchen
- Plåtning utanför Anfield Road, Bill Shankley-statyn o "You´ll never walk alone"-skylten
- 2min ståpäls när 40000 sjunger You´ll never walk alone
- Matchen Liverpool-Everton
- Fish and chips efter matchen
Längtar tillbaka till denna vackra stad med världens bästa fotbollslag

Tillbaka til verkligheten och en något ångestladdad söndagkväll då jag tar morgonflyget till Venedig imorgon för 4dagars jobb. Inte heller denna gången finns Anna o Alma med i packningen. Men men, det blir snart helg igen och mera mys.

Ha en bra vecka
Kram Daniel


Hotel Paraiso

Oooooops! Efter några knapptryckningar på datorn så var en resa till Fuerteventura bokad. 13mars drar vi för en veckas solbadande, det blir njutning på hög nivå.



kram kram
Daniel


(Går)dagens yogapass...

...av och med ALMA ÅSTRÖM!

 

 

Någon som vågar utmana?


Vad som händer när man inte hittar på något speciellt

Ibland tänker man att "OK jag borde skriva ett inlägg, men vad tusan ska jag skriva om, vi har ju inte gjort något speciellt".  Då kan man ju börja fundera på hur livet egentligen ska vara då (både för att man ska kunna blogga om det och annars med!), "speciellt" hela tiden eller vaddå? Således kommer här en liten redogörelse för veckan som inte innehöll något speciellt, eller gjorde den kanske rent utav det...?

Daniel drog ju som sagt till Italien på jobb och det kändes faktiskt lite extra tungt (trots den finfina måndagen!). Jag och Alma har liksom vant oss vid att ha honom lite mer hemma, tack vare jul och nyår och 2 jobbveckor i Paris. Vi fick dock göra vårt bästa för att roa oss själva, eller tvärtom egentligen, vi tog hjälp av andra för att roa oss! På onsdagen tog vi en lång promenad med Kristin och sen avnjöt vi lunch på italiensk restaurang (Daniel vägrar luncha italienskt när vi äter ute!), fångade in 2 sötisar och hade sen tjejfika på Boulevard Pereire. Mys! Som om detta inte var nog socialiserat så träffade vi på kvällen våra norska vänner, Vibeke och Frederik - som bjöd på både godsaker och goda nyheter. Dubbelmys!


Tjejfika var det!

På torsdagen var det som vanligt sång och Alma var denna gång i sitt esse. "Torkarna på bussen som säger swish, swish, swish" är SJUKT roliga just nu. Sötnos!


På väg till kyrkan för lite sång!

På fredagen var det dags att ha lite undervisning på universitetet igen. Både jag och dataprogrammet var nog lite ringrostigt men efter lite ångest (det funkade inte alltså!) kom jag igång 20 min sent. Daniel och Alma busade i sängen och gick på promenad under tiden men oj vilken bonusdag det blev sen när Daniel var hemma! Det kändes som helgen blev såååå lång! Det gillar vi.

Appropå helgen blev den lite bergochdalbana. Toppen stod Lotta, Laurent och Victor för som bjöd oss på en förträfflig middag i lördagskväll! Victor var dessutom vänlig nog att låna ut sin säng till lilla fröken så hon kunde "gå och lägga sig i tid" trots sina föräldrars uppesittarkväll. Dock verkar hon sovit extremt gott där för när vi kom hem vid 01-tiden var hon desto piggare... Hm. Det blev lite av en uppesittarnatt men lilla fröken tog utan att skämmas igen sig dagen efter i soffan!


Härlig söndag!

Botten då, ja, den fick Daniel erfara i form av en släng av magsjuka på söndagskvällen/natten. Det enda som möjligtvis var positivt med det var att Alma fick ha båda sina föräldrar hemma på måndagen, men med tanke på dagsformen vet jag förresten inte om hon tyckte att det var särskilt kul...

Nu är Daniel på jobb (och som vanligt även familjemys - jag är avis) i Älmhult. Jag och Alma har för säkerhets skull legat lågt med socialiserandet denna veckan men ser fram emot sången imorgon. Hur mysigt det än är att umgås med henne så är det ju ganska kul att byta några ord med några andra också... Vi har ju dessutom sjungit upp oss på bussången så vi är REDO!

Slutligen får jag lov att publicera två bilder på vår goa tjej som för närvarande håller på att lära sig sitta.

 
Sötast i stan. Utan tvekan. Men så är jag ju part i målet helt klart.

Sådär ja, det var vår inte så speciella vecka. Herregud, den var ju full av speciella grejor! Nej, nu får jag skärpa mig. Jag lovar att återkomma snarast möjligt med detaljer om vårt FANTASTISKA SPECIELLA LIV här i Paris!

STOR KRAM till er!
Anna


En kärleksfull måndag...

...kan innebära att Alma får prova nya kläder som pappa införskaffat i helgen!

 

...att Alma helt plötsligt sover middag 75 minuter i sin säng (händer i princip aldrig!) så att en krasslig mamma också får sova middag!

...att man får en sån här bukett när Daniel kommer hem!



...att Daniel har med sig sushi hem, vilket innebär att ingen av oss behöver laga middag utan vi kan bara avnjuta en tillsammans med en dotter som är på strålande humör!

...att när Alma somnat få krypa upp i soffan och njuta av nya avsnittet av Solsidan - tack TV4play - tillsammans.

Med en sån måndag känns en tisdag där Daniel lämnar för ett par dagar i Italien inte fullt så tung. Att vi sen båda två (alla tre?) haft en toppenhelg i goda vänners lag ger ju också en dos extra energi och glädje.

Hoppas ni också har ett recept på en toppenmåndag, annars är det fritt fram att prova vårt!

KRAM till er alla!
Anna


Liverpool nästa

I 25år har jag stöttat mitt kära Liverpool. Under deras gyllene år under 80-talet fastnade mitt intresse för Ian Rush, John Barnes, Peter Beardsly, Bruce Grobelaar med flera. På söndag är jag på plats på Anfield Road för att se ett Merseyside-derby mot Everton. En dröm går i upplevelse!

Senaste dagarna har det varit presentregn över mig. En julklapp hade varit på villovägar men hittade till Paris igår. I min halskedja hänger numera två silverplattor med namnen "Alma" o "Anna". En annan julklapp som Anna tittat ut till mig var en lampa i sovrummet. Rislampan åkte ut och numera står det en stilig lampa i rostfritt på byrån. Och det är inte slut med detta, i tisdags hade jag o Anna varit tillsammans i 2,5år. Anna hade köpt en hallonbakelse till mig som jag njöt av efter middagen.

Ikväll är Anna ute o äter middag med sina kollegor på Svenska Skolan. Jag o Alma har myst i soffan, tittat i pekböcker och sjungt "Imse vimse spindel". Det är väl sånt som pappa o dotter gör tillsammans?

kram Daniel

Utlovad dopblogg

Man kan ju tycka att det är hög tid att göra det där utlovad inlägget om dopet. Nu har det ju snart gått en månad menar jag...
Jag tror jag mest låter bilderna tala!

Ett vackert Mölle kapell i vinterskrud mötte oss söndagen den 19 december


Prästen Michael föll både oss och Alma i smaken



Inte ens en flygtur rubbade Almas humör



Hela vår fina familj var samlad (minus Emma, Krigge och Nova tyvärr och ni som inte råkar ha släktband - ni är vår familj också!)


Sen blev det mat hos mormor (min alltså!) i "stallet".


För Almas del blev det gosmaraton!
(klicka på bilderna så blir de större)
     

Så avslutar vi med en bild på vår prinsessa ALMA INGRID SVEA ÅSTRÖM och hennes förtjusande faddrar. Hennes föräldrar får ni också på köpet.


Så ja, då kan vi ju titta framåt nästa gång. Tills tid att göra nästa inlägg infinner sig kan vi meddela att livet i Paris är finfint. Jag och Alma har skruvat ner tempot lite och dagarna fylls med mys varvat med diverse projekt och socialiserande med vänner. Sen njuter vi av att Daniel kommer hem på kvällen också! (Han har 2 jobbveckor i Paris - jippi!) Att vi sedan har haft temperaturer uppåt 15 grader gör ju faktiskt ingenting... Tror kanske inte jag vågar köpa nya pelargonier än, men förhoppningsvis dröjer det inte så länge!

Till helgen ser Daniel fram emot att äntligen få se Liverpool spela live och jag och Alma ser fram emot att Anna kommer på besök från Geneve! Efter den helgen kommer det alldeles säkert finnas bloggmaterial men vem vet, kanske kan det även bli ett litet inlägg innan dess...?

Ha det så bra så länge!
BISOUS,
Anna


Gott Nytt År

Vistelsen i Sverige börjar gå mot sitt slut, imorgon drar vi tillbaka till Paris. Så vad har då hänt de senaste två veckorna......eller vad har inte hänt. Det känns nämligen som vi har gjort hur mycket som helst. Vi rivstartade med Almas dop den 19dec. Familj och några få vänner var samlade i Mölle kapell och senare lunch och kaffe hos Svea i Arild. Det blev givetvis en väldigt speciell och underbar dag för oss alla. Bilder och ytterligare information ber vi att få återkomma med.

Efter dop var det en vecka av jobb och julförberedelser. Det blev en reltivt avslappnade vecka och julstressen hölls sig på en lagom nivå. Dan före dan kunde dock snökaoset ha hållt mig fast i ett tåg i Osby, men efter dryga timmen väntad, byte till buss i Hässleholm och därefter bil från Ängelholm till Helsingborg var jag tillsammans med familjen. Och inte nog med det jag hade 11 arbetsfria dagar framför mig.

Efter 33år av julaftonsfirande tillsammans med mamma o pappa skulle jag detta år fira utan dem. Är det ett tecken på att jag blivit vuxen? Dopp i grytan, julgodis-buffé, kaffe med gorån, jultomte-kortspel, julklapsrim, lutfisk o gröt var utbytta mot Kenneanska traditioner som mandelmusslor, smörkola, grönkål, ris a la malta och farmor på besök. Givetvis blev även denna julafton en dag att minnas och vi hade vår egna söta jultomte.







Undrar ni om Alma fick några julklappar? Jodå en hel del och fler skulle det bli. Men först en juldag i Hbg med en frisk promenad på stan.



och korsordslösande i soffan



Annandagsfirandet blev således, ett för mig, traditionsenligt julaftonsfirande i Horshult. Krigge och Martin med familjer var på plats och det var ett späckat schema.





Och så spelade vi förstås kort om vem som skulle bli jultomte. Undertecknad tog en solklar seger och den som med viss skam fick ta på sig masken var farfar



Mellandagarna blev en orgie av att besöka goda vänner, eller vad sägs om följande.....

Måndag: Mellandagsrea i Växjö och besök hos familjen Mårtensson inkl Sjögren
Tisdag: Ansiktsbehandling i Älmhult och besök hos Franzénarna och en titt på Vilgot
Onsdag: Familjefotografering hos Krigge, Emma o Nova och därefter middag hos Ola o Terese där också fam Ohlsson/Ejneborn fanns
Torsdag: Presentinköp i Älmhult, fika hos Alle, Nina o Viggo i Halmstad, middag hos Andreas, Stina o Olof i Steninge samt övernattning hos Anders, Maria o Oscar i Göteborg

Så blev det nyårsfirande med ytterligare ett gäng vänner. Robban och Mariel hade bjudit in till kalas och vi började på Robbans flashiga kontor på 15(?)vån i "Läppstiftet". Här drack vi Champagne, åt ost och tittade på fyrverkerier, det kändes lyxigt. Vi tog oss snart mot Torslanda och den kommande middagen. Själva hade vi gjort det enkelt för oss och tog ansvar för vinet till maten, medan övriga fick slita i köket för att fixa middagen. Det blev givetvis en fantastisk smakupplevelse med gräslökspannacotta till förrätt, helstekt oxfilé på bädd av savoykål och italiensk potatiskaka till huvudrätt och en glassbomb till efterrätt. Tolvslaget kom raskt och vi ställde oss på altanen för att skåla in det nya året. Robban tände en fyrverkerifontän och vi kunde konstatera att det nya året hade startat på ett bra sätt om än lite blåsigt. Vi avla våra nyårslöften och undertecknad har lovat att börja träna igen och anmäla sig för Lidingöloppet. Vem är först med att ställa upp som medtävlande?



Natten fortsatte med glada skratt och en viss Dobidoo-tävling. Jag tror att killarna vann, men kanske tjejerna har en annan uppfattning....



Innan hemfärden hann jag slå ett bar bollar i pingis mot mästaren Rydén, kanske finns möjligheten att kvala in till årets turnering?

Nyårsdagen blev till en början slapp med Alma o Oscar. Dessa två gullungar som numera är bästa vänner.



För att fullända vår turné stannade vi även till hos Morgan o Annie för en brunch. Pannkakor, fruktsallad, hembakat bröd och goda ostar smakade utsökt. Vi diskuterade även ett gemensamt besök i Champagne under våren, det ser vi fram emot.

Ja, som ni läst har vi haft en fantastisk tid i Sverige och nu ser vi fram emot en lika fantastisk vår i Paris. För visst är det så att vintern är försvunnen och våren är här, eller? Hursomhelst är vi snart hemma och jag vet att tillsammans med två älsklingar kommer det kännas som om solen skiner varje dag.

Kram på er alla, vi ses snart igen

/Daniel 


RSS 2.0