En härlig påsk

Trots att det ännu är lite kvar av årets påsk kan vi summera och säga att den varit så härlig!
Jag och Alma började påskfirandet på kyrkans sångstund i torsdags - Alma kan ha varit världens gulligaste påskkärring?!
Vi följde upp sången med en härlig eftermiddag i solen (kanske mest skuggan egentligen) med familjen Ehn. På fredagen kom farmor och farfar och sen dess har det varit ett gos- och busmaraton utan dess like! Då sommarvädret håller i sig har vi njutit utomhus med en härlig långpromenad med picnic i Parc de Bagatelle i lördags som följdes av en smaskig påskmiddag på kvällen. Igår blev det lunch vid Almaplatsen - var annars?! - följt av en båttur på Seine och en fika i Tuileirieträdgården - LJUVLIGT.
Äh, jag visar er i bilder vad vi haft för oss istället - håll till godo!


Världens sötaste påskkärring




En härlig picnic i skogen


Vi kollar in utkiksplatsen i Parc de Bagatelle...


...och njuter av solen förstås!

 
I väntan på båten                     Fika är toppen!

Avslutar dagens blogg med en liten cliffhanger...
Daniel kom precis hem från morgonens löptur och när han såg att jag bloggade bad han mig berätta om fadäsen när han höll på att bli den senaste som fastnade i giljotinen vid Place de Concorde...! Jag tänker dock hålla er på halster ett tag till, det där får han berätta om själv!

Ha det fint allesammans och fortsatt GLAD PÅSK!

KRAM,
Anna


Fantastiska Bois de Boulogne

Om förra helgen var shopping o gå på stan så var denna helgen mer naturnära. I lördags hade jag löpardejt med två kollegor, nu visade det sig att italienaren hellre låg i sängen så det blev jag o en sloven som tog en löptur. Vi hade bestämt oss för att ta en tur i Bois de Boulogne medan solen lyste från ovan. Då vi båda är uppvuxna på landet kunde vi snabbt konstatera att det var underbart att få insupa naturens dofter och ljud istället för stadens reklampelare och brummande bilar. Vi lunkade på (i ärlighetens namn gick det inte så fort) och snart hade vi varit ute en timme o njutit av atmosfären och sällskapet. Det var första gången på länge som jag sprang tillsammans med någon och det är ju faktiskt trevligare att snacka än att lyssna på musik. Efter vi bröt upp spurtade jag hemåt och kunde stolt konstatera att det blev en löptur på 14km. Inte ett maraton men efter att ha legat på soffan i tre veckor var jag trots allt lite förvånad över min fysiska status. För att dessutom förbättra min psykiska hälsa gick jag o Anna ner till ett café vid marknaden och beställde ett glas rosé (Anna drack Cola). Snart kom också Cajsa o Alma förbi och vi njöt i solskenet allihopa. Jodå, Alma gillar likt sina föräldrar att glassa på en uteservering.



Det blev sen en stillsam lördagkväll där en efter en tuppade av och så satt jag ensam i soffan o tittade på El Classico. Det var kanske inte lika sprakande och underhållande som i höstas men desto mer spännande denna gången. Och för en gångs skull unnade jag divan Ronaldo att få sätta en kasse.

Söndagsfrukosten bjöd på smoothie o lingongrova, medan Alma glufsade i sig yoggi. Frukosten var viktig denna dag då jag, Cajsa o Alma hade bestämt oss för en långpromenad medan Anna stannade hemma för att jobba. Målet var liksom igår Bois de Boulogne och den inhängnade parken Parc de Bagatelle. Vi traskade ut strax innan tolv och även idag gassade solen och tempen låg på ca 20grader. Efter en dryg timmes promenad gick vi in genom portarna och kunde snabbt konstatera att även detta var en pärla på jorden. Här fanns mysiga stigar och öppna ängar, vilda tulpaner och färgglada planterade tulpaner, charmiga hus och pampiga byggnader, en fin restaurang och ett café som serverade glass och så sprang vi på en påfågel!?



 


Om några veckor lär också rosorna blomma och då blir det med säkerhet ett återbesök.

Anna har förhoppningsvis kämpat färdigt för den här gången. Illamåendet satt i lite längre än senast gången men som den stålkvinna hon är trycker hon i sig mat o dricka hur illa hon än mår.  Vi är tacksamma för alla som skriver kort, ringer, messar, "gillar" på Facebook eller på annat sätt hör av er. Vi är ockå glada för att Cajsa är här o hjälper oss med Alma och ikväll har hon även lagat världens godaste biff stroganoff. Nästa helg är det påsk och då kommer mina föräldrar hit. Det ser jag framemot då det var alldeles för längesen vi träffade dem. Och jag kan tänka mig att de längtat såååå mycket efter att få gosa med Alma.

 
 
Krypandet är nära, men vad som varit veckans nyhet är att Alma lärt sig vinka :-)

Kram på er och ha en bra påskvecka

Daniel

PS. Grattis Noel på din 2års dag


Alma synkar...

...sina jubileumsdagar med både gammelfarmor och gammelmormor, det är ganska festligt!
Den 16 februari fyllde gammelfarmor 90 år och Alma firade ett halvår, idag är det gammelmormors 88-årsdag och Alma passar på att fira 8 månader
- STORT GRATTIS TILL DAGENS JUBILARER!



På den här bilden är Alma lite drygt 8 dagar dock...

Hoppas ni har en skön lördag allesammans!


En kvalitetshelg

Då jag förra helgen stannade hemma istället för att åka till Sverige o lillebrors svensexa kändes det härligt att Martin o Malin kom på besök till oss istället. De bytte således av Göran som istället åkte i motsatt riktning. Medan Anna var på styrelsemöte i Svenska skolan tog jag o Alma emot våra gäster. Efter att Alma under cirka en minut undersökt farbror o faster var det ok att mysa i deras famnar. Strax efter att Alma sen slumrat in kom Anna hem och vi hade tydligen mycket att snack om då klockan rann iväg till midnatt innan vi gick till sängs.

Fredagen började med sedvanlig fransk/svensk frukost innan jag o Anna tog metron till sjukhuset för en konsultation med en doktor specialiserad på behandling av skelett. Det var en gammal mysfarbror som snart konstaterade att ingen ytterligare behandling behövs göras för tillfället utan att cellgiftet är det som ger bäst resultat. Vi gick även förbi avdelningen där Anna får sin behandling för att prata med Dr Lopez. Det känns faktiskt lite hemtrevligt att komma dit o träffa alla hjälpsamma doktorer och sjuksystrar som tar sig tid att sitta ned o prata. Anna fick svar på en del frågot gällande måndagens behandling och det var en bra känsla i kroppen när vi lämnade sjukhuset för att njuta av en fredags eftermiddag i solskenet. Hungriga slog vi oss ned på en uteservering och snart sipprade vi på varsin alkoholhaltig dryck o lapade sol. Entrecoten o laxen smakade utsökt, men förvånande nog var även bearnaisesåsen förrträfflig. Ni kanske tror att det är en självklarhet, men icke. Detta är första gången i Frankrike som jag smakar något som är lika gott som klassisk svensk beasås. Mätta men ändå inte fulla i magen tog vi sikte mot "Champsan" och favoritstället Häagen Dasz. Ojojoj vilka smaskiga desserter som det här stället har att erbjuda. Till deras nackdel ska väl sägas att servicen inte är den bästa, men det spelar mindre roll när man sen sitter där med fyra glass-shot och njuter av varenda tugga.

Med Hilmer hemma var det en hel del fokus på shopping för våra gäster. Och efter dryga åtta timmar på stan kan jag meddela att de flesta affärer på Avenue des Ternes och Champs Elysee fick sig ett besök. En hel del inköp blev det oxå så det var trötta men nöjda storstadsflanörer som avslutade dagen med en bit mat och mys i soffan. Undrar ni om Alma hade en rolig dag? Jodå, särskilt när hon fick testa pappas solglasögon.



Det var ju inte slut på helgen på långa vägar o med väder likt en sommardag går det inte att stanna inne. Således tog vi sikte mot Marais-kvarteren för ytterligare en dag med shopping på stan. För någon som gillar kläder är dessa kvarter ett måste. Här finns inte de vanliga butikskedjorna utan varje butik känns unik i sitt utbud. Ju fler gånger jag strosar i kvarteren desto mer gillar jag det. Vi hade ju givetvis tid till att äta oxå, lunch på en mysig innergård och fika på Svenska instutitionen. Om det var fotografens brist på kunnande eller motivens oförmåga att se normala ut vet jag inte, men några publicerbara bilder finns inte. Vi sa hej då till Martin o Malin och familjen Kenne-Åström hade en kväll hemma utan besök. Kanske var det därför vi inte orkade laga mat utan nöjde oss med chips o dip....?

Och inte var helgen slut nu heller....nej då vi hade ju en picknick med familjen Ehn att se fram emot. Den tidigare tvåbarnsfamiljen hade för en vecka sen blivit en trebarnsfamilj och vi skulle få träffa Klara för första gången. Ojojoj så liten hon såg ut och jag o Anna var överens om att Alma ALDRIG varit så liten (eller var hon det för 7,5 månad sen?). Alma såg plötsligt ut som fullvuxen i jämförelse. Vagnarna var packade med diverse godsaker och vi promenerade mot Bois de Boulogne. Snart hittade vi en gräsplätt i närheten av en av sjöarna och bredde ut oss på filtarna och konstaterade att det är så här varje söndag borde vara.





På vägen hem kunde vi se de tappra löparna i Paris Maraton. Jo visst var det ett år sen som jag själv löpte 42 km. I år var det bra mycket varmare och jag gissar att det var en o annan som fick slita rejält för att ta sig runt.

Nu väntar en ny behandling för Anna och likt förra gången kan vi se tillbaka på en fantastisk helg. Det blir några jobbiga dagar igen för Anna men vetskapen om att cellgiften tar död på cancern och att liknande helger som denna kommer snart igen underlättar.

kramar Daniel


Lite låg prio...

... på bloggen just nu - sorry!
Antingen mår jag dåligt (vilket ju som sagt var färre dagar denna omgång) och då KAN jag inte blogga. Eller så mår jag bra och då VILL jag inte blogga för då gör jag ALLTING ANNAT istället... Nåja, ni verkar ju vara oss trogna ändå om man kollar på statistiken... ;-)

Vad har vi pysslat med den sista veckan då? Jo, mest njutit av livet faktiskt! Det är ju en fin fördel med att må kasst, när man sen mår bra så känns ju allt så himla härligt! :-) Jag ska inte tjata mer om väder och så, men den där solen hjälper ju också till... Luncher utomhus, härliga promenader, sångstund i kyrkan och lite blandade småuppdrag har vi roat oss med.





Mamma var här förra veckan - till Almas STORA förtjusning - och i fredags löste pappa av henne, vilket Alma i och för sig också gillar (jag med för den delen!). Det är skönt med sällskap och lite extra hjälp med Alma när det behövs.





Apropå besök så väntas Martin och Malin på torsdag och det ska också bli mysigt!

Oj då nu vaknade lilla fröken och jag tror hon är sugen på lite lunch.
Jag tar en sista bild från igår så ni vet hur hon ser ut när hon är nyvaken (och varför jag oftast LÄNGTAR tills hon vaknar när hon sover!)



STOR KRAM till er alla!
Anna



RSS 2.0