En försenad födelsedagsblogg

Phu, så himla hektiskt det har varit sen jag fyllde år! Jag har tänkt varenda dag att jag skulle få tid att skriva det här inlägget, men det har bara inte gått! Nåja, bättre sent än aldrig, här kommer en liten rapport från min fantastiska födelsedag!

Den började bra asså. Fruktsallad och lappmacka med räkost till frukost. Det är vad jag kallar prima födelsedagsfrukost!



Sen blev det paketöppning. Det är tydligen en stor grej när man fyller år. Jag vet inte om jag tycker det är så märkvärdigt, jag låter gärna någon annan öppna, men visst, det är ju kul att leka med leksakerna sen!



Morfar hade hissat flaggan och eftersom det var min födelsedag så sken solen! :-)



På eftermiddagen kom det massor av människor till mig! Gammelfarmor, Marita, Lina, Tova och Tage, Annika, Henrik, Hilda och Stina kom med massor av roliga presenter och sen fick jag tårta igen!







Sen busade vi i trädgården - det var hur kul som helst!



Det här är min kompis Tage. Vi är nästan exakt lika gamla!



Knappt hade första omgången gäster gett sig av förrän vi såg nya bilar utanför huset, jippi det var Mille, Martin, Erica och Noel som kom!




Kramkalas och fler presenter!





Sen bjöd jag mina gäster på champagne och canapeer. Mamma trodde jag ville ha majskrokar men då sa jag till henne på skarpen - jag är ju ett år, klart jag ska ha canapeer! Ädelost och fikonmarmelad är smaskens och gravad lax med hovmästarsås tycker jag inte man behöver vänta till jul med att äta!



Jag såg givetvis till att mina gäster fick en god middag sen men mitt i middagen tyckte mamma att det var dags för mig att gå och lägga mig. Jag tycker ju inte om att erkänna att hon har rätt men faktum var att jag var ganska trött så det tog nog ungefär en halv minut innan jag somnade med ett leende på läpparna.

Summasummarum kan vi ju säga att det var himla kul att fylla år faktiskt - jag tror bestämt att jag gör om det nästa år!



Puss och kram från mig!
Alma


En riktig familjevecka

SÅ härligt det är att vara i Sverige och kunna träffa sin familj! Veckan som passerat har vi verkligen spenderat med de allra närmsta och det har så klart varit jättemysigt.
I tisdags körde pappa oss till flyget i Ängelholm och exakt 3 h efter att vi lämnat torpet i Mölle steg vi in i huset på Asplundsväg - så smidigt och skönt! På Gotland stod "folket" på rad :-) för att få träffa vår lilla prinsessa (kanske någon även kunde tänka sig att träffa oss...) men detta var inget som Alma hade något emot. Således blev det mycket socialiserande för henne, ja oss med, men även tid för mig och Daniel på tu man hand då det fanns en hög barnvakter att tillgå! :-) När mormor även erbjöd nattjour kändes det nästan som vi var i paradiset - hurra för sovmorgon!

Vädret var kanske inte riktigt så bra som vi normalt sett är bortskämda med på Gotland - men fullt tillräckligt för att njuta av bad och bus i mormors nya pool!





Sen smygstartade ju ettårsfirandet också...





Det var som vanligt trist att säga hej då men vi hoppas att det inte dröjer länge tills vi ses igen!

Från ett kalas till ett annat - idag har familjen Åström firat Alma. Innan de dök upp så hann även söta familjen Ehn kika förbi igen och lämna födelsedagspresent och dessutom ta mig sig lite packning till Frankrike - vi är väldigt tacksamma för både och! Sedan följde några härliga timmar med god mat och mycket bus. Storkusin Nova var som vanligt superrolig att leka med och lillkusin Hilmer hjälpte till med paketöppningen - vad lyckligt lottad hon är vår lilla tjej!










Vilken fin familj vi har!



Hej då säger Alma och jag säger ha det så bra så länge, så hörs vi igen när den här gullungen blivit ett år!

KRAM!


Sillens dag i Mölle

Eftersom jag precis har vinkat av mina älsklingar som ska ta en tur till Älmhult idag så har jag ju gott om tid att bjussa er på lite fler sommarbilder från igår när vi besökte "Sillens dag" i Mölle. Jag vet inte om det är Möllebornas högtidsdag men det är i alla fall sällan man ser så många människor nere i byn. Vi tog således en liten promenad in till byn och bjöds där på ett klassiskt upplägg - sillunch (nåja för Daniel i alla fall, jag föredrog räk- och laxsmörgås), beskådan av talangtävling för barn, tivoli (mest beskådan här med men vi räknar med att få åka lite karuseller kanske nästa år!) och en långsam promenad längs marknadsstånden. Alma tyckte det var festligt, njöt av stora ytor att springa på, nya kompisar att vinka till och pussa på (hon är inte särskilt blyg vår tjej), finfina stenar att gräva i och sist men inte minst att få smaka på mammas glass... Är det Sillens dag så är det.


Bus med världens bästa pappa


Nästa år kanske vi vågar åka


Finfina stenar i Mölle Hamn


Vår gullunge


Mmm glass är ju jättegott!


...och väldigt kladdigt och härligt också!

KRAM FRÅN OSS ALLA TRE!


Ytterligare en skön vecka

Semestern fortsätter och vi fortsätter att njuta av Sverige. Jag har tagit chansen att spendera lite tid med mig själv, och det har känts riktigt lyxigt, men bäst är såklart stunder när vi är tillsammans hela familjen. I fredags fick vi träffa Otto, som är familjen Wigströms senast tillskott, och det var mycket mysigt. I lördags fick återigen jag och Daniel chansen till en middag på tumanhand och Svanshalls hamnkrog bjöd oss på en superb middag. Vi passade på att snicksnacka lite bröllopsplaner, vi har nämligen nu tagit första steget (nåja Daniels frieri var kanske det första!) mot bröllopet och bokat en kyrka! :-) Om inte några tråkiga behandlingar eller annat oförutsett inträffar har vi för avsikt att gifta oss i detta vackra kapell 4 augusti nästa sommar!



På söndag "lyxade" jag vidare med en bio med Malin. Vi skrattade hjärtligt åt "Bridesmaids" (vad annars?) och njöt av popcorn och godis och lite tid utan våra älsklingar. Dessa hade dock det finfint i Mölle som ni kan se (gäller nog även de stora älsklingarna, de fastnade dock inte på bild).

 

I måndags var det dags för ett kärt återseende när vi styrde kosan mot Trelleborg för att träffa familjen Ehn. Det kändes mysigt att även mötas "hemma i Sverige" och som vanligt blev det kvalitativt umgänge! God mat, många skratt, sköna bad (Daniel påstår att även badet i havet var skönt men jag chansade inte!!) och dessutom riktigt fint sommarväder. Åh vad vi hade det härligt!



 

Jag började ju bloggen med att skriva att semestern fortsätter och nu kom jag på att det faktiskt inte är riktigt sant. Daniel har jobbat ett par dagar den här veckan och då har jag och Alma passat på att socialisera lite mera. "Gammelfarmor" och "Gammelmormor" har fått besök, Mille har varit på besök och igår tog vi en tur till Helsingör med morfar. Mycket härligt tycker både jag och Alma!

En del av er vet att jag egentligen skulle haft behandling idag. Mina värden på vita blodkroppar är dock lite för låga och därför har man beslutat att skjuta på behandlingen till den 17e. Jag var orolig att vår planerade Gotlandstur skulle ryka (nästa vecka) och nästan ännu värre, att jag skulle behöva få behandling på Almas stundande 1 årsdag, men det löser ju sig sannolikt ändå. Skönt. Nu fokuserar jag på att njuta av ytterligare dagar utan att behöva må illa!

Men herregud, jag har ju glömt att skriva om det allra viktigaste (eller?!)! Vår lilla tjej har lärt sig gå! De första stapplande stegen kom för ungefär två veckor sen och nu är det full fart som gäller! Hon är överlycklig att kunna ta sig fram och vi är så klart stolta som tuppar över vår fantastiska tjej!

Så där ja, det var den lilla uppdateringen. Nu stundar en helg utan särskilt många planer och sen flyger vi till Gotland på tisdag. Det ser vi mycket fram emot!

Hoppas ni alla har det fint. Kul att se att ni bemödar er att läsa vår blogg även om vi är lite dåliga på att uppdatera så här i "semestertider".

STOR KRAM till er alla!
Anna


RSS 2.0