En höjdarfredag

Recept på en höjdarfredag:
Först åker jag vagn i strålande sol och frisk och härlig luft.
Sen låter jag mamma gå på julmarknad i Svenska kyrkan (för då blir hon på supergott humör och ännu gulligare mot mig).
Sen leker jag med Victor, min kompis (även här blir mamma på gott humör för hon får leka med Victors gulliga mamma, Lotta).
Sist men inte minst kommer pappa hem och eftersom det nu är helg blir det maratongos  - det gillar jag!

Hoppas att ni alla får en höjdarfredag också, fritt fram att knycka mitt recept!

KRAM från Alma

ps. Bjussar på en bild när jag och Victor lekte i hans babygym häromdagen - superfint gym asså! ds.


Hemma igen

På resan hem tyckte Alma att det var hög tid att kolla in hur man egentligen tar sig från Mölle till Paris och var således vaken nästan hela tiden! Lite kämpigt var det på den varma bussen som stod still i söndagskvällsrusningtrafik, men vi kan inte annat än konstatera att hon allt som oftast är väldigt samarbetsvillig och finner sig i att hänga med på det mesta.


Även om vi som sagt hade en härlig vecka i Sverige var det lika underbart som sist att komma hem! Jag tror minsann vi verkligen börjar etablera livet här i Paris…! Vem hade kunnat ana att man skulle mynta de orden för bara 2 år sen?!
Medans Daniel jobbar har jag och Alma haft 2 supermysiga hemmadagar. Förutom ett besök hos doktorn har vi låtit lilla fröken välja aktiviteter och sätta tempot – det innebär i praktiken gosmaraton varvat med lite mat och en och annan tupplur! Härliga dagar tycker vi!


Måste också (lite motvilligt...) medge att TV-tittande är en väldigt poppis aktivitet...


Slutligen måste vi berätta om Almas senaste framsteg (man får väl skryta om sitt barn va, speciellt om man har ett sånt fantastiskt som vi har!?). Igår vände sig Alma från mage till rygg! Vi skulle bara träna på att ligga på mage lite och så vips så snurrade hon runt! Gissa om jag blev förvånad?! Det verkar dock inte vara någon engångsgrej för hon gjorde det igen på kvällen och idag har hon snurrat runt 2 gånger – åt andra hållet dessutom! Sådär ja, då har den stolta mamman fått skryta lite också…


Nu säger jag och Alma tack och hej och avslutar med att meddela att vår älskade har åkt till Italien idag och lämnat mobiltelefonen här hemma… Så om någon vill prata med honom är tipset att försöka på fredag – då är han och mobilen i samma land igen!

Ha det fint allesammans!

KRAM (sista för ikväll i alla fall!)
Anna & Alma


En (datorfri) vecka i Sverige

 Med mamma och Clara som ”bärhjälp” var tillfället gyllene för en tripp till Sverige! Alma tyckte dock att planet gick alldeles för tidigt (07.30) och var närmast i chock när jag lyfte henne ur sängen 05.00. Således sov hon sen precis hela flygresan i mormors famn, och vi kunde lägga ännu en behaglig resa med henne till protokollet.


Veckan i Sverige innebar en blandning av buisness and pleasure. Jag var på återbesök på MVC, Alma fotades för HD, vi kollade läget inför dop, men mest träffade vi alla vi längtar efter i Paris! Tyvärr var det osedvanligt dålig timing med diverse sjukdomar för några väntade besök men vi hoppas på att få träffa Cina, Calle, Annika, Carina, Marcus, Martin, Erica och Noel till jul istället!

 
Mys med Mille på kvällen...                   ... och morfar på morgonen


... och gammelfarmor gillade jag skarpt!

 
När fler blivande gudföräldrar - och kusiner! - hälsade på blev det mer gos och promenad - det var mysigt!

Det blev i alla fall en härlig vecka i Mölle med många glada återseenden och som ni kan se mycket mys för Alma! Heller inte utan att man fick några ”flashbacks” från tiden innan hon kom och när hon var så där pytteliten… Tänk vad mycket som hänt sen dess!

KRAM PÅ ER (igen ;-))!

ps.Sist men inte minst, ni där hemma, njut lite av Vinterstudion för oss också! Vi fick ju smaka på den under helgen och i alla fall jag tyckte den var utsökt! Något att längta till Sverige för, helt klart! ds.


Om tiden som gått allt för fort…

 …kommer det nu ett par blogginlägg. För visst har den senaste tiden gått extra fort och lämnat extra lite tid över till bloggning, jo visst är det så. Familjen Kenne-Åström ber om ursäkt och lovar härmed FÖRSÖK (mer än så går inte…) till bättring!

För att det inte ska bli ett sånt där mastodontinlägg som man knappt orkar läsa kommer här nu ett par inlägg.


Som tidigare nämnt har Alma uppvisat dramaqueen-tendenser. Dessa ter sig ibland som ganska högljudda åsikter på vilken famn hon befinner sig i… Således var det mer än toppenbra när ”mormor och moster” landade i Paris den 10 november! Jag ”lånade” min dotter och matade henne då och då – annars var det blivande gudmor och mormors eller pappas famn som gällde!

 

 

Förutom att de fick det gos de så innerligt längtat efter så fick jag ju massa tid över till annat (uppenbarligen dock ej bloggning!) – och det var riktigt skönt! Jag och Daniel passade dessutom på att ta en middag på tu man hand! La marée bjöd oss på en superb middag där bla Daniel vågade sig på ostronprovning och vi njöt av ett underbart Chablis – det är sådant man kan lyxa till det med när ens dotter slutat äta på natten nämligen! Jag är fullt medveten om att lyckan kan bli kortvarig men just nu sover Alma mellan 21-22 till 07-08. Det gillas av hennes föräldrar!


KRAM från en utvilad – ja just nu i alla fall! – småbarnsförälder.


Besök nr 18

Jodå, i helgen hade vi det 18e sällskapet från Sverige(/Madrid) på besök på Av MacMahon och i personer räknade blir det 40st. Två personer har varit här två gånger, Carina och Macke. Det betyder också att vi varit i Eiffeltornet 18ggr, i Notre Dame 18ggr och i Sacre Coeur 18ggr.......nej faktiskt inte, våra gäster har fått göra vissa turer själva och vi har styrt gästernas utflyktsmål till för oss nya platser. Som i helgen när Krigge, Emma o Nova var på besök tog vi oss an Tour Montparnasse. Denna skyskrapa som är Frankrikes högsta mäter 210m och har Europas snabbast hiss. På 38sek tar den oss upp till 56 våningen och det är faktiskt så att det slår lock för öronen på vägen. Gårdagen bjöd inte på ngt fint väder men utsikten var än dock mäktig.

     

Gästerna började annars besöket i Paris med att första dagen bege sig till Disneyland. Nova hade längtat länge efter Disneyland och väl framme "lurade" mamma o pappa med henne i parkens läskigaste bergodalbana. Nåja efter några minuters andhämtning fortsatte utforskningen och det blev ett lyckat besök bland Musse o hans vänner. Efter att jag spenderat några dager i Toulouse kommer jag lagom hem till Europa League-mötet mellan PSG och Dortmund. Jag, Krigge och Tomas tog på torsdagskvällen metron till Parc de Princes och möttes av en minst sagt högljudd publik. Stämning var magnifik mycket tack vare 10-15tusen tillresta tyskar. Spelet böljade fram o tillbaka men några mål blev det inte denna kvällen.

Fredagen blev en lååång jobbdag för mig medan övriga tog mysfrukost och ett efterföljande besök på Louvren. Alma gjorde tydligen sitt bästa för att göra avtryck då det blev både blöjbyte och amning vid Mona Lisa.

     

Idag tog vi farväl av familjen efter ett något överraskande frukostfirande. Anna, Emma o Nova hade fixat med farsdag frukost innehållande smaskiga bakelser och presenter. Jag o Krigge öppnade presenterna och njöt av bakelserna, vad vi snart upptäckte vara att farsdag är först nästa söndag. Betyder det ytterligare ett firande?

Så tillbaka till fotboll. Idag vann Liverpool över Chelsea o livet leker!!!

På onsdag kommer Cajsa o Clara o Alma kan förvänta sig mer gos

kram Daniel

RSS 2.0