En ny värld

De senaste dagarna har jag så klart fått uppleva massor av nya saker. På ett vis är ju livet sig likt men på ett annat vis har det ju helt förändrat sig! En reflektion jag nyss gjorde gällande de senaste dagarna är att det känns som vi haft FULLT UPP men egentligen kanske inte gjort jättemycket... Det är ganska intressant. Haha, välkommen till verkligheten med barn tänker säkert en del av er.
Och vet ni vad, jag säger bara TACK, i denna underbara värld stannar jag gärna.

Så, vad har vi då pysslat med sen sist...?
Jo, i torsdags var Alma på sitt första besök hos BVC. Vår lilla prinsessa växer så det knakar - guldklimpen väger numera 4200 g - och fortsätter att imponera på sin omgivning. Hennes föräldrar är givetvis mäkta stolta ;-).



Appropå imponera så var det nog ömsesidig kärlek när Alma i lördags fick träffa sin mormor. Mormor har en av världens mysigaste famnar tycker Alma. 



I lördags hade vi äran att få närvara vid Robert och Mariels stora dag. Att gå på bröllop vid 12 dagars ålder gick klart över förväntan, lilla fröken sov och åt sig genom större delen av vigseln och efterföljande fest. Och appropå sov så slog hon nytt sovrekord på efterföljande natt med 6 h - och mamman och pappan var väldigt tacksamma...

 

I söndags blev det mer mys när vi träffade farfar, farmor, farbror och faster och kusin-vitamin.



I går åkte Daniel till Paris för en första jobbvecka. Jag och Alma längtar SÅ till vi också får åka hem! Inte för att vi inte har det bra här, gårdagen till exempel tillbringades i Arild och fylldes bl.a med gos, god mat och en härlig långpromenad, men det ska verkligen bli härligt att få komma till Paris! Flygbiljetterna är bokade till den 10 september - hjälp oss gärna att hålla tummarna för att Almas pass är färdigt då! :-S 

 



Så där ja, då har man bloggat med en hand för första gången då... ;-)
Appropå nya upplevelser i en ny värld.

Ha det fint tills vi hörs igen!
Och TUSEN TACK för alla söta kommentarer och gratulationer!

STOR KRAM,
Anna


Heja HIF

Hörrni, ni som är "rutinerade föräldrar", när förstår man egentligen verkligen att man är förälder?
Vi gör för närvarande vårt bästa för att försöka förstå att den här underbara lilla människan är VÅR dotter och hon kommer alltid vara det. Det är stundtals allt för stort för att ta in... Men för att nästa stund vara det mest naturliga i världen. Hur som helst är det helt fantastiskt, och det vet ju inte minst ni "rutinerade föräldrar".

Ikväll lyssnar jag och Alma på sportradion. Det är match på Olympia och vi har skickat "pappa och morfar" dit för att heja. Nog för att Alma redan vet vad Olympia och HIF är (jag berättade lite om Sveriges bästa fotbollslag när vi passerade Olympia på väg hem från sjukhuset) och givetvis är ett stort fan, men att kolla på fotboll när man är 9 dagar kändes lite väl tufft, således stannade vi hemma ikväll.

Vad har vi annars gjort sen sist då? Jo, vi har varit på en liten tur till Älmhult. Farbror Krigge firade sin 35 års-dag i måndags och då fick lilla fröken gå på sitt första kalas. Sen har hon varit och gosat med sin farmor också. I går hann vi även med ett besök hos Macke, Fia, Noah och Isac. Således blev det en tisdagseftermiddag fylld med god mat, söta presenter och mycket trevligt sällskap - tack igen!

Just det, i söndags blev det en premiärtur i vagnen - tack Marita för lånet! Det var tänkt att bli en liten runda men samtliga i familjen njöt av promenaden så den utökades till en tur bort till Lerhamn, upp genom Krapperups park och hem igen. Härligt var ordet.

  
"Bäst att klä på sig ordentligt när man ska ut!"                 "Åh, här var det ju mysigt!"


Det tog inte särskilt lång tid förrän någon liten sov gott...


På väg upp i parken


Mamman fick ta igen sig efter ett par kilometer...


Mys med farmor

Så där ja! Seger för HIF på Olympia och ordningen är återställd i tabellen igen. För små HIF-fans är det nu dags att byta till pyamas så vi säger,
PÅ ÅTERSEENDE!

Anna & Alma


Första gången

Det har nu gått snart en vecka sen Alma föddes och det har varit en fantastisk vecka. Det är inte så lätt att sätta ord på veckan då allt fortfarande känns overkligt men en speciell tanke har följt mig. Allt Alma gjort under dessa dagarna har hon gjort FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Lite smakprov på dessa händelser har förstås fastnat i kameran.


"i famnen hos gammelfarmor"


"Alma är sååå lik Anna när hon var liten"


"så har jag badat...mysigt!"


"så gosigt är det att ligga inbäddad i handduken"


"pyjamasdags"


Och här några andra saker Alma gjort för första gången
- sett Liverpool vinna
- visat mamma o pappa sitt underbara leende
- fällt en tår under blöjbytet
- löst melodikrysset
- träffat Hilda med föräldrar
- rynkat pannan
- använt napp


Tyvärr finns det en sak som Alma med familj också har missat. Igår var det bröllop på Gotland när Sara och Christian blev herr o fru Daun. Ett stort GRATTIS till er båda och vi ser fram emot att få höra och se allt som hände under dagen.

kram kram
Daniel


LYCKA

Så bestämde hon sig till slut för att komma ut.
Den 16 augusti föddes vår prinsessa.
Alma Ingrid Svea Åström


En halvtimme gammal...


En stolt pappa - med all rätt!


Undrar nog var hon hamnat...


På kvällen kom kusiner och farbröder och fastrar på besök


Lite drygt 2 dygn gammal...


...är det dags att bege sig "hemåt"
"Hur det gick att åka bil?! Finfint, jag tog en tupplur!"


"Vi tog en mellanlandning hos gammelmormor - som jag dessutom delar mitt namn med!"

 
"Att modella för mamma är tröttsamt..."


"...så jag tar en tupplur med pappa istället!"

Så, om det nu är någon som funderat på vad vi har haft för oss de senaste dagarna...
Ja, lite av det har ni nu sett på bild.
Det finns en viss risk att det kommer mera...

Ha det fint tills vi hörs igen!
Anna, Daniel och Alma


Är det inte dax snart?

Även fredagen den 13e har passerat utan att vi kommit till BB. Visst har vi vetat om att första barnet brukar vänta på sig att titta ut, men vi hade ändå på känn att det inte skulle bli så för oss. Veckan var planerad för att föda barn och när detta uteblev blev inte veckan den mest aktiva i våra liv. Vi har fortsatt åka till Höganäs och hyra film. Valentines Day, GSI (Johan Falk) och State of Play blev valet. Tyvärr visade det sig att vi redan sett den sistnämnda filmen, vilket är smått otroligt då vi endast sett ~3filmer det senaste året. Och idag blev det ytterligare tre filmer hyrda; Farsan, The Reader och Mari Ljungstedts Komissarien och havet. Kan ju hoppas att vi får annat att göra än att titta på film. För övrigt har det blivit några timmar i solstolen när solen tittat fram, en tur till Höganäs outlet butiker, ett par löppass, korsordslösning, städning o tvättning av bil, ja som ni märker ingen större action.

Imorgon kan det bli en tur till golfbanan för att "sparra" Göran inför hans tävling på söndag, en tur upp på Kullaberg och så startar ju Premier League även om Liverpooll får vänta tills söndag innan de tar sina första poäng. Eller tar jag en tur till Virestad och kollar in Kvarnavallafesten. Eller varför inte en tur till förlossningssalen på Helsingborgs sjukhus.

Nu är det iaf läggdags och ett par sidors läsning i Arne Dahls Dödsmässa.

kram kram Daniel

Lite smått och gott

Daniel klarade av sitt första MVC-besök galant i torsdags :-) och även någon liten följer kurvor som värsta mönsterbebisen! So far so good. Börjar ändå känna att det är dags att träffas och ta sig en titt på riktigt...
Apropå träffa så träffade vi även moster Unni i torsdags. Hon guidade oss på Helsingborgs förlossning- och BBavdelning (jag har det ju sjukt bra förspänt med inte bara EN utan TVÅ barnmorskor i familjen!) och det kändes fint att veta lite var man ska bli av liksom... Ser fram emot att följa de svarta strecket! :-)

Eftermiddagen tillbringades tillsammans med familjen Carlsson-Lantz och det är ju alltid lika trevligt! Vi försökte få Hilda, lite drygt 14 mån, att bestämma vilket namn bebisen skulle ha men hennes sätt att uttala dem var precis lika förtjusande så det är fortfarande dött lopp... Således, inget bestämt än...

På kvällen besökte vi - och lite drygt 15000 andra - ett soldränkt Olympia. Här bjöd HIF i allmänhet och Alexander Gernt i synnerhet (är det nu man ska bli Gotlandspatriot igen?!) på en smått osannolik fotbollsmatch. Dessvärre blev det inte 3 poäng den här gången men jag tror man bör säga att de röd-blåa faktiskt VANN en poäng. Pappas kommentar efter matchen var hur som helst "startar inte din förlossning av den här matchen, då är det inte lönt att försöka med fler fotbollsmatcher". Med facit i hand, nej, det gjorde den inte, men det var en fantastisk kväll på Olympia i alla fall. 

Vädret här i Mölle verkar följa lite varannandagsprincipen och således var det grått och regnigt på fredagen. Inte oss emot, vi passade på att uppdatera oss på lite svensk film. Nu är Milleniumfilmerna 2 och 3 och Snabba Cash avklarade. På kvällen blev det kräftpremiär här på torpet - fint det!

   

Lördagen bjöd på soligt väder - som sagt! - och det blev en förmiddag i trädgården. Daniel hann med både en löprunda och ett dopp men lördagens HD-korsord var tydligen en riktig utmaning... Eftermiddagen tillbringades sedan hos mormor och morfar där det inte bara blev besök vid fikabordet utan även ett besök i hallonbuskarna - vid Arildsgården växer nog de godaste hallonen man kan tänka sig - och ett par liter lyckades vi få ihop! :-)

Framåt kvällen styrde vi bilen mot Rydebäck. Här fyllde vi några mycket trevliga timmar med barnprat i många former (oundvikligt (??) med en BF till 10 aug och en BF till 12 aug) och god mat i ett härligt sommarkvällsväder.

Idag är det söndag och gissa vilket väder vi har? Jo, regn och rusk så klart. Jag roar mig således med att "lata mig med gott samvete" (ALLA säger ju att man SKA göra det nu!) med hjälp av So You Think You Can Dance - tack lillsyster för nylevererade avsnitt! Daniel ägnar sig åt fotboll idag och har lämnat Skåne för Småland. Han prioriterade Virestad-FC Växjö framför Chelsea-Man United och han får själv kommentera om det med facit i hand var ett riktigt val. Vad jag förstår var det tungt för killarna på Kvarnavallen idag.

Nehej, nu är det dags för lite kvällsmat tror jag!

Hoppas allt är bra med er alla!

KRAM på er!


Nu har jag oxå semester

Det känns som om hela sommaren har gått och så har jag hela min semester kvar...hela augusti utan jobb, härligt! Det känns dessutom underbart att få vara på torpet i Mölle, denna pärla mitt ute på åkern med utsikt över havet och Kullaberg. Här blir det 100% avkoppling. Så vad består då min avkoppling av? En avstängd väckarklocka, frukost med Helsingborgs Dagblad, HD:s korsord halvt liggande i solstolen, en 5kms löprunda, dusch och en lunch i Mölle/på altanen/hos farmor Peggy, fika med gifflar, ett dopp i bubbelpoolen, sportradion, grille, surfning i soffan, TV/film och läggdags......detta kryddat med besök av goda vänner....njutning på hög nivå.

Några händelser skulle jag vilja skriva lite extra om.
- Noel kom på besök i helgen och trots att bollar inte är hans favoritleksak kan jag leka med dig i timmar. Din nyfikenhet och försök att lära dig nya saker är fantastiskt att få uppleva. Pingvingång, diverse djurläten och plaskande i poolen är bara några saker som får mig att dra på smilbanden.

     

- Ola o Terese kom förbi på söndagseftermiddagen. Det är inte så ofta som vi träffas nuförtiden men det är många härliga stunder som jag upplevt med Ola som alltid kommer finnas med mig. Och fler kommer det att bli...
- I tisdags var vi hos farmor Peggy. Över en räkmacka och en bit glasstårta löste vi korsord och pratade gamla resminnen. Likt mig löser Peggy korsorden i HD och det känns tryggt att ha någon att kontakta när luckorna är för många. Att sen få höra hur hon berättar om bilsemestrar i Europa och bröllop i USA ger mig inspiration att vilja leva minst 60 år till och uppleva allt denna vackra jord har att erbjuda.
- Så idag var Carro på besök i torpet. Som vanligt var hon sprudlande glad och njöt liksom oss av ledigheten. Och så fick jag anledning att duka fram fikat, smaskens!

Och så undrar ni kanske hur det är med magen? Jodå efter några löpturer har jag tappat lite av det hull jag lagt på mig under mina lata månader efter maratonet. Och Annas mage håller sig intakt med dagliga sammandragningar, sparkar och hickande. 8dagar kvar eller 25 eller 2, ingen vet och lika bra är det. Imorgon ska vi iaf till BVC för en check. Blir mitt första besök, är det ngt jag borde fråga?

Så föddes det igår ytterligare en liten bebis i vårt avlånga land.....jag tror vi är nästan lika glada som föräldrarna för pojken som tittade ut :-)

kramar Daniel


RSS 2.0