Bläckfisk

Nej det har inte varit någon matupplevelse utan en bläckfisk är en arbetsterm inom IKEA. Vi kollar produkterna med "kundens ögon" och diskuterar förbättringar så att ni kunder inte ska behöva komma tillbaka och klaga. Och detta gör man givetvis bäst i Dortmund, denna charmerande plats mitt i Ruhrområdet. Nåja, tyskarna vet iaf hur man lagar kött o potatis, wienerschnitzel till lunch och rumpsteak till middag, de e gott de!

Kan oxå slå mig för bröstet då helgens 10+15km löpning, har fortsatt med 30min styrketräning på hotellrummet igår och 30snabba minuter på löpband idag. Det finns alltså fortfarande ett hopp om att fixa maran.

Gårdagen bjöd oxå på en riktigt häftig upplevelse, men jag får återkomma lite senare angående detta....

Kram Daniel

PS. Kommentarer gillar vi. DS

Kulinariska upplevelser

Många gånger har man fått/får frågan om våra upplevelser i Paris och inte sällan har det med mat att göra. "Åh, det franska köket", "Så fantastiskt att bara kunna gå ut och äta i Paris" etc. Om sanningen ska fram måste jag nog säga att so far - not that impressed... Visst har vi ätit god mat, men lever Paris upp till sitt fantastiska gastronomiska rykte... Nja, än så länge finns lite att bevisa. Och visst, det kanske krävs en viss insats från oss också, restaurangerna kanske inte hoppar på oss, men ändå... Så vad är poängen med det här gnälliga inlägget då?! Jo faktiskt var det så att jag tänkt att INTE gnälla på maten den här veckan (tycker ni att jag lyckats bra såhär långt...?) och istället berätta om några trevliga kulinariska upplevelser!

På torsdagsmorgonen ringde min älskling mig i parken och frågade om jag ville följa med på en båt(middags)tur på Seine på kvällen. Oj så romantiskt tänker ni kanske, och det hade ju kunna vara extremt romantiskt...
...om inte Daniels kollegor hade varit med! Haha. Allvarligt talat så var det en mycket trevlig kväll och vet ni - maten var hur god som helst! :-) Inte omöjligt att vi kommer "rasta" lite kommande gäster på denna båt!

                         

I går fortsatte Daniel att samla pluspoäng genom att komma hem och meddela att han tänkt laga löksoppa ikväll (iaf ni som varit här på besök vet ju att jag är löjligt förtjust i löksoppa numera = fransk adaption?). Sagt och gjort och kulinarisk upplevelse nr 2 denna veckan var ett faktum! Mums.

När Daniel kom hem från sin löprunda idag - ja grabbar, nu är han på g igen! - föreslog han en lunch på stan. Även om det just då kändes lite tungt att avskilja mig från mysbyxorna (I-landsproblem av den värsta sorten!) så var det ju ett mycket trevligt förslag. Och då undrar ni ju förstås, var det dags för nr 3...?
Nope, inte direkt. Ingen direkt kulinarisk upplevelse men väl en mysig lördagslunch med världens finaste och i valet mellan god mat och honom väljer jag Daniel alla dagar i veckan.
Det kan inte ens det "franska köket" ändra på.

KRAM på er alla som läser!
Anna

ps. Slits mellan om man ska ha dåligt samvete för att man uppdaterar bloggen för sällan eller inte? Men ibland varken hinner eller känner man för det... Vad säger ni - hur ofta är ni här och kollar? ds.

Och vad händer i Paris då?

Jo, man går upp efter ett par snoozningar (egentligen förbjudet av Anna men jag är snabb att stänga av), duschar, klär på sig, tar en yoggi stående i köket, borsta tänderna, fixar frissan (som ändå är förstörd när jag kommer till jobbet), tar en tvåminuters-promenad till metrostationen, plockar upp en fransk morgontidning (tittar på bilderna och försöker förstå det här j-a språket), hoppar av tåget och hoppar på bussen, tar sen en liten promenad de sista hundra meterna till kontoret.....puuuhh.......in på kontoret och sätter på en kanna kaffe, sätter igång datorn och hoppar in på sportbladet för en uppdatering (hur skulle det va att inte ha koll på de senaste sportnyheterna?), kaffet är färdigt och det blir en zipp eller två innan jag sätter klorna i mailboxen, läser mail, skriver mail, läser, skriver, dricker en zipp numera kallt kaffe och läser några mail till, slår en signal till leverantören i Italien, pratar med några kollegor och sen är det dags för lunch.....ställa sig i världens långsammaste kö, ta en titt i dessertdisken och kanske en citronpaj ska sitta fint, plocka upp några gamla pommes på tallriken, en cordon bleu och några sönderkokta grönsaker, betala 2,15€ och gå o sätta sig, försöka att förstå vad kollegorna pratar om men ger upp och börjar fundera på när bygget utanför kontoret har tänkt att bli färdigt(kan förhoppningsvis ge några bättre alternativ till lunch), kaffe o citronpaj, franska lektion med monsieur Brandt och gissningsleken med du, de la, des, en, au, aux, le, la, les......en kopp kaffe och några mail till innan färden hemåt, kommer hem o ger Anna en puss, lagar mat, äter mat, surfar runt bland bortglömda sportresultat, borstar tänderna och kryper under täcket och ställer klockan....zzzzzzz.....

/Daniel

Vintersportstudion á la Paris

Efter en första arbetsvecka (utan trettondgsledigt) blev det en slapphelg. Med Eurosport på TVn...ÄNTLIGEN...blev det en o annan timme framför TVn för att följa svenska o franska vintersporshjältar. Jo för så har det blivit nu att visst håller vi på blågult men det känns som vi har en andra chans om det skulle gå åt pipan, les blues tog tex hem slalomen idag efter att Hargin kört bort segern...o då blev det iaf ett litet jubel i soffan.

Igår var jag på Affären, det är namnet på kiosken i Paris som säljer svenska varor. Vi har pratat länge om att gå dit så igår när Anna sov middag gick jag dit för att shoppa. Jag fyllde korgen med oliver, dammsugare, chokladboll, skagenröra, lingonrova, grahamsmjöl och solrosfrön. De två sistnämnda ingredienser i dagens nybakta bröd som smakade fantastiskt gott.

För övrigt har det varit reavecka i Paris. Upp till 70% rabatt i varje klädaffär. Så jag köpte mig ett par nya skor...till ordinarie pris.

Löpning? Nä det är vinter i Paris o min kropp gillar inte kyla.

/Daniel

En nyårshelg i bilder

Nyårsafton



Tolvslaget




Sightseeing

 

Gos med Calle




/Daniel o Anna

Gott nytt år

alla bloggläsare. Så har vi skålat in det nya året i Paris. Det blev en lång dag som inte slutade i sängen förrän 04.30 och där vi egentligen började firandet redan dagen innan. Lasse, Helena, Joy, Cina, Calle, Carina o Karro gled in med bussen på onsdagkvällen och efter middagen bestämdes det att vi skulle dela upp nyårssupéns matlagning i tre grupper. Lasse var snabb med att ta på sig förrätten, jag tog efterrätten och Joy blev tilldelad huvudrätten. Tjejerna blev sedan lottade i sina grupper där Lasse fick sällskap av Anna, Joy fick "ta hand om" Carina o Helena och jag o Karro bildade det sista teamet. Cina fick frilansa med ansvar för fotograferingen.

Förmiddagen på nyårsafton gick vi till marknaden för inköp av diverse ingredienser till middagen. Det var en hel del hets och hemlighetsmakeri bland grupperna men det verkade som alla kom hem nöjda med fulla kassar. Vi hade ett par timmar kvar till matlagning så vi strosade ner längs Champs Elysée, tog en pizza, tjejerna shoppade och vi grabbar gick vidare ner mot Place de la Concorde för att till slut sätta oss på en uteservering(!) med ett glas rött. Väl hemma igen blev köket den centrala platsen och efter en hel del pysslande kunde grupp efter grupp servera sina delikata rätter:

Förrätt: Räksoppa med hummertoast, Chablis
Huvudrätt: Oxfilé med potatis/jordärtskocka/svamp-gratäng, ett rött vin
Efterrätt: Fruktfylld passionsfrukt, vaniljpannacotta och bubblig hallonsorbet, Prosecco



Mätta och belåtna gjorde vi oss beredda att skåla in det nya året vid Triumfbågen. Med cigarr och champagne delade vi upplevelsen med 1000-tals andra glada männinskor. Eiffeltornet sprakade till vid tolvslaget och det sköts några raketer men det var ingen fyrverkerishow som är vanligt på andra ställen. Champs Elysée var avstängd och det var en härlig känsla att befinna sig mitt på avenyn med Triumfbågen i ena riktningen och Place de la Concorde med pariserhjulet i den andra riktningen. Vi gick så småningom hemåt igen för att avsluta natten med röda o gröna drinkar samt sällskapsspelet "Mellan tummen o pekfingret". Det var en dag att minnas....

     

Då nyårsafton blev en lång dag kan jag säga att nyårsdagen för egen del blev desto kortare. Förmiddagen i sängen, eftermiddagen i soffan och som tur var tog jag tag i kvällen där vi intog en trerätters i St Germain. Imorgon tar vi sikte mot Montmartre och Sacre Coeur.

/Daniel

RSS 2.0