Husarrest...

...är vad sjukskrivning här i Frankrike kan liknas vid. Det är nämligen så att när man är befriad från arbete av någon anledning så ska man helt enkelt vara hemma! Detta fick jag i torsdags, när jag till sist övertygades om att jag nog borde skruva ned tempot betydligt, bekräftat genom frågan "Vill du gå ut på förmiddagen eller eftermiddagen?" från min läkare. 
Nu är det helt enkelt bara att inse att jag kommer att spendera en del tid hemma framöver...! Tur att man har en sån fin lägenhet som vi har då! :-)

Således har helgen tillbringats till ganska stor del inomhus. Vi hann dock med lite shopping på lördagseftermiddagen... :-) Nu har alla våra rum (det lät ju som om vi har jättemånga, haha) fått sig en liten ansiktslyftning och det känns kul! Ska försöka bli färdig att fota lite någon dag så att ni alla kan få se!
På kvällen tittade en kär kollega förbi. Vi hade köpt kronärtskockor och färsk (odefinerad sort :-))fisk på marknaden och med delad kökstjänst blev resultatet riktigt bra, mums!

                           

På söndagen fick vi äntligen tummarna loss och gick på bio. "Robin de Bois" beskådades i en nästintill tom biosalong. Kanske var det bra dock då vi konstaterade att salongen "lutar åt fel håll", dvs man sitter i uppförsbacke och att platserna är onumrerade. Intressant eller hur? Till Paris biosystems fördel kan vi dock säga att filmerna verkar gå dygnet runt och utbudet är komplett! Inte omöjligt att det blir en Sex and The City 2-matiné för mig inom en snar framtid...

Idag fick jag mig en puss vid 05-tiden (vid halvt medvetande) när Daniel lämnade för en tur till Sverige. Dagen har sedan fyllts med lite för många projekt (kanske...), såsom jobb, spackling och målning, tvätt och ett försök att ingå samboskap (PACS heter det här, jag återkommer till detta en annan dag, det är ytterligare en ganska lång byrokratisk historia) och lite annat smått och gott, det är konstigt att det ska vara så svårt att göra INGENTING?! Nåja, jag får fortsätta att öva imorgon.

Nu tror jag bestämt att jag ska ta en date med Arne Dahl i sovrummet. För er som inte stiftat bekantskap med denna krimalförfattare - gör det ASAP, böckerna är verkligen bra!

Over and out.
Vi hörs.

KRAM, Anna

När jag får gå ut...? Mellan 14-17. Och tro mig, om jag så bara ska gå ut på gatan och ta en kopp kaffe så ska jag ut då.

Blivande mormor was here...

...och förrutom att kolla in magen, fira födelsedag, laga min favoritmat och hjälpa mig med diverse "projekt" så har mormor säkerställt att vår bebis åtminstone har lite av allt det som tycks behövas...

Jag och Daniel är förrutom så klart väldigt tacksamma för hjälpen lite lätt yra... Vad gör alla dessa bebisgrejor hemma hos oss!?!


Här sover (förhoppningsvis!?) snart någon liten...

 
Skötväska och massa grejor är införskaffade...


Mormor har både hunnit med att sticka en lammkofta och en "Pippi-tröja" och
varit på besök hos Polarn och Pyret...


Verkar ju kul det här...! :-)

TACK MAMMA FÖR ALLT!
Anna


Födelsedag - min version

Får ju börja med att tacka min älskling för att han publicerar den ocensurerade bilden av vår vardag här i Paris – dvs exakt hur jag ser ut nyvaken – DÖDEN! För er som sett den bilden – grattis, jag antar ni fick er ett gott skratt, för er andra – to bad, chansen har nu passerat och bilden är borta. JÄTTEBORTA.


Bortsett från lilla bildincidenten ;-) så innefattade födelsedagsfirandet allt man kan önska sig, nämligen...

...Mammas och Daniels skönsång, en fantastisk frukost som toppades med pannkakor, allt för många paket (tro mig, jag blev generad), ett besök på en rekommenderad marknad vid Bastille, en låååångsam promenad ned mot Seine (återkommer till varför den gick så långsamt), en båttur på Seine i solgasset (jag glömde ju nämna att Paris bjussade på årets hittills varmaste dag – säkert 30 grader!), lite sightseeing, återhämtning medans mamma och Daniel skruvade ihop en liten säng (bild kommer!) och så mammas Biff Stroganoff – finns inte bättre! – till födelsedagsmiddag. Har ni någonsin hört talas om en bättre födelsedag?


Grattisar i alla former duggade dessutom tätt och jag tackar så mycket – ni bidrog alla till min fina dag!

Här nedan bidrar jag med lite bilder…!


Godaste frukosten


Laddade för marknadsbesök


Matpaus...

     
En mysig promenad


Mamma & Daniel på båttur på Seine

A bientôt!
Anna


En dag på Roland Garros

Precis hemkommen från en fullspäckad dag. Steg upp lite extra tidigt imorse för att få "mina" Hopen-byråer färdigmonterade på jobbet. Det blev inte riktigt klart men jag var ändå nöjd att kunna lämna förorten kl 11.15 för att bege mig mot Roland Garros. Strax efter 13 var jag på plats efter att ha kryssat mig genom staden. Jag i en kollega hade biljetter på centre courten "Philippe Chatrier" för att gassa i solen och njuta av tennis. Vi hade stora förhoppningar om att se Nadal, men tyvärr spelades hans match på Suzanne Lenglen stadion där vi inte kunde komma in med våra biljetter. Nåja vi fick dock till en början se Jarkko Nieminen pressa Andy Roddick till en femsetare. Jag såg Sara Arvidsson spela dubbel på en sidobana, vi såg italienaren Sappi(min kolega är italienare), vi tittade några gem på damdubbel, skymtade systrarna Williams, upptäckte Mats Wilander som lattjade med några adepter och avslutade med Lleyton Hewit på centre courten. 58matcher spelades idag så det fanns en del att välja på. Dessutom stekte solen så det blev en härlig "tennisbränna". Söderling spelar sin andra match imorgon, vi får hoppas på en repris av fjolåret.

Imorgon o på torsdag blir det Italien igen. Förra veckan hade jag dejt med Morgan. Tror det eller ej, men han pendlar till Italien liksom jag och vi jobbar ca 15km ifrån varann. Det lär bli fler dejter med den grabben.

Game, set, match/Daniel

Födelsedag

Grattis älskling på födelsedagen!


Comeback

Idag gjorde jag comeback i löpspåret efter 5veckors vilande. Det var på tiden att jag snörade på mig skorna igen, har närmast blivit försoffad efter maratonloppet. Det var knappast med lätta steg som jag joggade 3 varv runt parken, men ändå ganska behagligt och parken är just nu ljuvlig med all blomster. I avsaknaden av ett eget lopp ser jag nu fram emot att följa övriga löparlöften som ska springa Göteborgsvarvet och Broloppet. Lycka till

Snart är det avspark mellan mitt KFF och Annas HIF. Vilket lag bäbisen håller på återstår att se...kanke vinnaren av dagens match? Sportradion är på och det ska avnjutas med hemgjorda chokladbollar.

Låt bollen rulla/Daniel

Saker att göra i Paris en lördag


Om man helt plötsligt har en ledig lördag i Paris kan vi rekommendera...

... Njut av en magnifik alle när man kommer upp vid "vår" metrouppgång, Av Carnot vid Etoile!

        

... Ät glass till lunch, alternativt crepe med glass...!

   

... Strosa i St German de Pres-kvarteren - garanterat hög mysfaktor!

   

... Ta en solpaus på en av Paris många broar!

        

För en GARANTERAT FANTASTISK LÖRDAG kan vi även rekommendera att starta med en långfrukost med Melodikrysset, lite hemmafix på förmiddagen, lite spontanshopping på eftermiddagen och en middag med en kollega framåt kvällskvisten.

Voila - där har ni receptet på livskvalite! :-)

BISOUS!
Anna

Lyxåket


Endast det bästa är gott nog till världens finaste bebis...!



En något försenad Geneverapport

För snart en vecka sen (!!) ringde väckarklockan kl 04.30 på Av Macmahon. Nog för att man är ganska morgonpigg men vid den här tiden går inte ens jag upp utan en bra anledning! Min finfina anledning denna gång var dock en stundande resa till min söta gudson William och hans förtjusande familj! Med ett avgående flyg 06.40 var vi hemma hos familjen Mathers strax efter 08.30 - fina förbindelser! Där tog familjens nyblivna 1-åring, Philippa, emot oss med ett million-dollar-smile så trots att Halloween (hunden) gjorde sitt bästa för att skälla ut oss så kände vi oss väldigt välkomna.

                  

Då större delen av familjen var upptagen med jobb och förskola lät vi Geneve stad roa oss under dagen. Hade jag inte glömt att ta med kameran (suck!!) så hade ni här kunnat se bilder på när vi strosade längs Genevesjön, lunchade i solgasset, fönstershoppade på "fingatorna" och sist men inte minst spontanshoppade en barnvagn! Tror inte det är så många som åker till Schweiz för att handla barnvagn (det är ju inte direkt känt för att vara billigt här!) men när vi hittade en butik med 30% rabatt på vagnen vi spanat på - ja då var det liksom inget som stoppade oss! Vilken det blev...? En Bugaboo... Grå och off white och väldigt fin... :-) Tydligen har det förekommit vadslagning om vilken vagn det skulle bli så nu är det någon som får slicka såren... Haha. Lovar lägga upp en bild när den fastnat på linsen.

Tillbaka i Mathers-residenset blev det ett kärt återseende då William och hans söta mamma nu kommit hem. Lite senare dök också pappa Gary upp och gänget var således samlat! Det blev en mysig kväll med mycket fart och fläkt tack vare två pigga och härliga barn och en lite lugnare avrundning när Gary lagade till ostfondue efter "läggdags" - mums!

Lördagen startade lite tidigare än vad vi är vana vid - denna helg kan ju delvis ses som utbildning (!!) - men återigen kan man ju konstatera hur lättcharmad man är av dessa små goingar (det är Philippa och William jag pratar om denna gång...) och att det plötsligt känns helt OK att vakna vid 06.30-hugget en lördag.
Det blev sedemera en härlig lördag med promenad i lilla byn, spring i parken, vattenlek i trädgården, pannkakor till lunch, en siesta i solstolen, mer lek och ganska motvilligt sänggående och slutligen en god middag. Appropå middagen så var en grillpremiär inplanerad. Lagom till gallret blivit varmt så tar gasolen slut... Kolgrill-Gasolgrill 1-0 säger jag bara... Men å andra sidan hade säkert grillpremiären med kolgrill utkommit med liknande resultat då man sannolikt glömt köpa tändvätska! :-) Nedan ser ni några bildbevis från lördagen (då kameran nu var med!):

           

           


Även om vi skulle åka strax efter lunch till flygplatsen på söndagen så hann vi ju umgås ett par timmar - tack igen till P och W för deras morgonrutiner! :-) "Annorna" fick lite tid för snick-snack när Philippa tog med sig grabbarna ut i trädgården en timme eller så. Härligt med lite handfasta tips från ett småbarnsproffs! :-)

Vid 13-tiden var det dags att checka in vagnen i den nyinköpta transportväskan samt för hormonstinna kvinnor (eller en i alla fall) att fälla en tår vid flygplatsparkeringen. Vi hade dock inte mer än rullat in vagnen och knappt torkat tårarna förrän vi konstaterar att askmolnet återigen hade strandat oss! SUCK! Det fanns dock lite fler alternativ till hemfärd denna gång vilket innebar ett par timmars väntan till i Geneve och sen 3.45 h snabbtågsfärd hem till Paris istället. Helt OK faktiskt.

Så, det var förra helgen det... Ledsen om det blev ett lite långt inlägg men fingrarna bara sprang över tangenterna idag... Kanske blir nästa lite kortare, vi får väl se...?

Hur som helst, tills dess önskar vi er en riktigt skön helg!

STOR KRAM från oss!


Slagna hjältar...

...består familjen Kenne-Åström för närvarande av då någon form av maginfluensa har däckat oss båda!
Daniel var först ut söndagnatt och jag levde sen på hoppet om att det varit något han ätit tills det slog till för mig på måndagseftermiddagen. :-(
Således har det varit rena rama sjukstugan här hela veckan, men idag tycker vi oss börja se slutet på eländet.
Alltså har vi vare sig dött eller gett upp bloggandet, bara tagit en liten ****paus helt enkelt.

Vi återkommer snart med lite nyheter om vårt glamorösa Paris-liv ;-) och dessutom med en rapport från en mysig helg i Geneve.

Trevlig kristiflygare och KRAM på er! 

Appropå förväntningar...

... måste jag bara berätta något för er.

När jag var i Sverige passade jag på att slå till på en ny liten söt dator :-). Den är hur bra som helst men redan i affären i Sverige blev jag lite orolig för hur jag skulle kunna ansluta den till vårt trådlösa nät då den inte har någon CD-station. Jag fick då höra att har man bara installerat nätverket på en dator så behövs det ingen CD-installation för de andra och om det skulle behövas så kan man ju köpa en extern CD-läsare. OK.

Jag levde då på hoppet under resan hem, men konstaterade efter uppackning att jag hade haft rätt :-(.
Veckans I-landsproblem har således varit en knallblå nätverkssladd dragen genom halva lägenheten och en arbetsställning som lämnar en del övrigt att önska... :-S

Idag skulle Daniel till FNAC (en galen multimediaaffär) i ett annat ärende och eftersom han är gulligast i världen kommer hen hem med en extern CD-läsare till mig :-). Direkt börjar jag dock misstro den nya apparaten, det kommer SÄKERT inte att fungera. Eller egentligen är det ju vår tele/TV/internet-leverantör och deras system som jag misstror - och många av er vet ju att jag har belägg för detta! Men ändå.

Alltså, mycket skeptisk startar jag installationen...
Tamtamdam (spänningen är olidlig...)
5 minuter senare är jag TRÅDLÖST ANSLUTEN - tjoho!
Vad hände? Funkade det verkligen på direkten?

Således, nu sitter jag här och funderar på konsekvenserna av att ha förväntningar. I detta fall var de ju så låga som de bara kan bli och se vilken positiv överraskning det blev! :-) Å andra sidan kan man ju fundera på hur bitter och pessimistisk man egentligen ska behöva bli?!

Jaha ja, detta spårade kanske ur lite grand, men det var bara en tanke.

Nu ska jag i alla fall GLÄDJAS tillsammans med min dator på alla möjliga ställen i lägenheten! :-)
Behöver pigga upp mig lite efter att ha sagt hej då till Daniel som ska till Sverige ett par dagar.
Det är ju tur att man kan skylla på hormonerna OM (:-S) man skulle fälla ett par tårar... 

Puss och kram igen!
A

En helgrapport

Hej på er alla!

Hög tid för en liten rapport från helgens bravader!
Många av er (?) vet nog att vi haft besök av Alexander och Nina. De är gamla bekantskaper till Daniel och av förklarliga orsaker ganska nya bekantskaper till mig - inte desto mindre välkomna till oss för det!

Vältimat, lagom till jag slutat jobbet och hunnit fylla kylen, fick jag ett sms från Daniel att våra vänner var i Porte Maillot (några av er vet ju att det är då man hör av sig till oss = man är 5 min från hållplatsen!). Jag och Paris välkomnade Herr och Fru Mårtensson med solsken och värme trots hot om andra väderlekar tidigare i veckan - härligt! Efter ett tag kom även Daniel hem och över lite vin och ost (vad annars?!) och andra godsaker körde vi en första uppdatering.

Bord var bokat för kvällen på en Seine-båt, dels för att maten är så god, men också för att maximera sight-seeingen för våra gäster som stannade förhållandevis kort tid. Således strosade vi längs Champs-Elysée och George V, äver Alma-bron och upp mot Eiffeltornet för att såsmåningom nå Bir-Hakeim, därifrån båten avgår.

    

Maten var som sagt jättegod och sällskapet var ju ultimat ;-) så visst blev det en trevlig kväll!


         

Som sagt hade man hotat hela veckan med regn och rusk på lördagen men för en gångs skull (!!) hade våra gäster tur med vädret! Således blev det en härlig dag "på stan" som startade med frukost-picnic vid Sacre Coeur, fortsatte med promenad i Montmartre, en tur ner till Jardin de Luxenbourg (där återstoden av picnicen inmundigades), en sen lunch i St Germain de Pres, fortsatt strosande förbi Louvren och slutligen genom Jardin de Tuileries upp till Place de Concorde. Ingen dålig runda genom Paris det inte! Här har ni lite bildbevis...

         

Innan hemresan på söndagförmiddag blev det klassisk helgfrukost på 19, Av Macmahon.
Många av er vet ju vad den närliggande marknaden har att erbjuda för godsaker - och för er som inte vet det säger vi bara välkomna att titta efter!

När vi vinkat av Alexander och Nina blev det en riktigt lugn söndag för oss. Inte minst jag behövde det då jag på ett ganska tydligt vis under gårdagens strapatser blev påmind om att jag faktiskt är i vecka 26... Lite tidigt för lilla jag att titta ut än dock! :-S 

KRAM på er!
Anna

RSS 2.0