Lördag kl10=Melodikrysset

Jaha så var det helg igen. Det är dock inte som vanligt, Anna är inte på plats vid frukostbordet :-( Baguette, smoothies, kokt ägg med kaviar, kaffe, croissant står på bordet och Melodikrysset har som vanligt roat mig under en timme. Med lite hjälp från wikipedia lyckades jag till slut hitta rätt och kanske är det min tur att denna veckan vinna ett armbandsur. Fortsättningen på dan blir till att ta en titt down town och en lunch med en kollega och kanske en fotbollsmatch på TV.

Gårdagen var en härlig dag. Jag hade räknat med en intensiv jobbdag i södra Tyskland för att sent komma hem till Paris. Men vad händer? Jobbet blir klart runt 11, vi sätter oss på en uteplats i 25graders hetta och det bjuds på en Spritzer, njutning på hög nivå! Jag åker till flygplatsen och visst går det att boka om biljetten till ett tidigare flyg. Hemma kl 17.30 istället för 23.30. På med löparskorna och en liten runda i parken. Våren hade spridit sina positiva vindar. Träden har börjat få färg, pensionärer sitter och samtalar på parkbänkarna, ungdomarna chattrar i gräset och så är vi en del hurtiga i spåret......alla med ett leende på läpparna!

Det ska tydligen bli sämre väder nästa vecka, men jag väljer istället att njuta av gårdagen.

/Danne

PS. Anna hade en tuff men rolig dag i backen igår. Glädjen av att kunna åka skidor var nog större än besvikelsen över det taskiga vädret(snöblandat regn). DS


Lycka

Livet är ju fyllt av tillfällen till lyckorus, här är några;

Gårdagens planteringar av "sånnahär":



Gårdagens temperaturer när planteringen skedde (just nu är det "bara" 16, därav ingen bild):



Resultatet - ett fint vardagsrum :-):



När man sedan idag vaknar av att någon kittlar en på insidan av magen för att påminna om att det faktiskt är "20 veckors-jubileum" idag, då mina damer och herrar, är det helt galet vilken LYCKA man känner...!

Nu drar jag till Alperna ett par dagar med 50 gymnasieungdomar. Vi får väl se om han här hemma kommer att rapportera om något lyckorus när jag är borta...!

Ha det fint allihop!

STOR KRAM,
Anna


En händig man

...har under morgonen fixat en ny garderob till mig! Att skruva ihop en IKEA-garderob kan väl inte vara så svårt tänker ni, i synnerhet om man råkar vara IKEA-anställd, men nej, nej, det var inte det det var frågan om. Nej, min befintliga garderob hade för få hyllor och eftersom jag snart bör lämna min byrå till någon som behöver den mer :-) så skulle min garderob således fixas till.
Och visst ordnar han det, min händiga man, och jag hörde nästan inga svordomar alls...! Nu har jag således mer plats i garderoben och i byrån ligger Claras små presenter och väntar på någon liten...

Efter byggandet tog vi oss en tur i kvarteret. Daniel hann med en klippning innan jag kom ut och vi möttes på förträffliga Habitat. Undertecknad hade nämligen spanat in ett par balkonglådor. Ja mina damer och herrar, det är hög tid för blommor på balkongen nu! :-) Hittade mina finfina exemplar, som även godkändes av Daniel, som sen även fick uppdraget att bära hem dem... Blomjakten blev dagens smolk i bägaren då det visade sig vara svårt att hitta röda pelargonier. Har dock bestämt mig för dessa men får "hia mig" till nästa vecka då jag blivit lovad leverans - can't wait, det kommer bli toppenfint :-), jag återkommer med bilder.

Efter denna tröttsamma shopping var Daniel fikasugen :-) och eftersom jag numera inte är så svårövertalad slog vi oss ned på franskt vis (båda vända utåt gatan) vid ett cafe. En creme brulée och en Dame Blanche blev pricken över i:et för denna härliga lördag. Life in Paris is gooood, helt enkelt.

Nu pågår det fotbollsmatcher både på TV och på nätet och det lär nog roa somliga i familjen ett tag framöver. Själv funderar jag på att klistra in i alla fall ett par av de 150 bilderna jag framkallade i morse. Inser ju att det är lite av ett idiotprojekt jag håller på med, men det är ju trots allt fint när det är gjort, och man kan väl inte helt datorisera sig eller?

KRAM på er alla och hoppas ni har en skön helg! 
Anna

ps. För ett år och mindre än en vecka sen var vi på besök i Paris för allra första gången... Att säga att det senaste året har varit händelserikt vore dagens understatement... :-). Man vet aldrig vad livet kan föra med sig, faktiskt. ds.

Idiotförklarad

Redan igår när jag sa till mina arbetskollegor att jag tänker springa hem från jobbet fick jag en del förvånande kommentarer och märkliga blickar. Så idag när jag dressade om på jobbet och tog på mina tights kom första idiotförklaringen, "du är ju inte klok".

Men jag gav mig ut i den Parisiska förorten med ett par utskrivna kartor för att börja min löpning hemåt. Första 2km hade jag koll på var jag skulle springa, men sen fick det bli stadsorientering. Så nu kom nästa idiotförklaring när jag stod i mina tights vid ett gatuhörn och tittade djupt ner i mina "google maps", folk runt omkring måste undrat från vilket dårhus jag rymt.

Men jag hitade såsmåningom till Seine som jag sen skulle följa till innerstan. Jag hade ju delvis sprungit denna sträckan för 1,5 vecka sen så det skulle ju inte vara några problem....trodde jag. Efter en dryg timmes löpning insåg jag att vägen jag sprungit på förra veckan nu hade förvandlats till en tvåfilig genomfartsled med rusningstrafik. Vägen hade varit avstängd i söndags, men det var den sannerligen inte idag. Istället för löpning fick jag nu istället stryka mig längs vägräcket på en halvmeters trottoar. I ca 15min strosade jag i mina tights och jag kan tänka mig att det var en och annan i de 100-tals mötande bilarna som rankade mig som idiot.

Jaja, hem kom jag efter dryga två timmar och jag konstaterade snabbt att detta ska jag nog inte göra om. Nu ligger jag i ena soffan o kollar på Liverpool, medan Anna slumrar under filten i den andra. Ett inte helt ovanligt kvällsnöje för oss båda..

kram kram/Daniel

Köttbullar, potatismos och lingon

det är fint det! Det slår med råge dagens torftiga lunch bestående av torra pommes, en odefinierbar vit fisk samt sönderkokt broccoli (okej muffinsen till efterrätt var ganska god).

Så har våren kommit till Paris. Att det skulle dröja ända till 15mars innan vi fick skriva det. Gårdagen gav en hint att det var ngt på gång och idag sken solen och en temp närmare 15grader. Nu ryker vinterjackan och fram istället med vår och sommarplaggen. Det är fint det!

Så till de senaste helgerna då vi haft celebert besök. Förra helgen var lillasyster Clara här. Hon började med ett besök på förskolan för att kolla in Annas små lekkamrater. Under fredagskvällen bjöd Clara på en spansk middag och vi smuttade lite på ett glas rött. Lördagen var vikt åt shopping. Damerna tog satts på Champs Elysée och vidare mot Av Wagram och Av Ternes, resultat blev ett gäng kassar med kläder. Dock ingen svart klänning till Saras bröllop. Som paus i shoppingen slog vi oss ner på en cool restaurang och njöt av club sandwich och croque monsieur.





Kvällsaktivitet blev Melodifestivalen med Andra Chansen. En aktivitet som återkom en vecka senare. Söndagen var en något kall och blåsig dag, men ska man springa maraton får man inte stoppas av det. 1timmes löpning utmed Seine, 1timme tillbaka och en avslutande tur runt Eiffeltornet. Benen var visserligen helt slut, men det kändes som ytterligare en gräns hade överskridits och klarar jag 2,5tim löpning ska jag nog kunna bita ihop ytterligare 1,45tim. Tjejerna tog tag i köksuppgifterna denna dag. Brödbakning och Biff Stroganof á la Cajsa, det är fint det!

Under måndagen fick Clara ta hand om sig själv när vi två var tvungna att göra våra timmar på jobbet. Men resvan som hon är tog hon sig runt stan och det verkade inte gå någon nöd på henne.

       

Samtidigt som Clara packade väskan och åkte tillbaka till Linköping tog jag min väska och flög till Italien. Två dagars jobb innan nästa gäst anlände till Paris. Med en hyffsad tajming satt indiern på en plaststol på CDG flygplatsen och väntade på mig....som vanligt med ett brett leende och stor verbal förmåga.....Robin var på plats!

Jag glänste med att säga min adress till taxichauffören på franska och Robin var imponerad....och det är nog det enda ämnet där jag har mer kunskap än honom. Trots att jag är värden var det Robin som drog den ena historiska händelsen efter den andra och det är bara att imponeras. Nåja efter taxifärden hem och ett par korta dialoger kröp vi till sängs för att ladda upp inför helgens begivenheter. Löpningen var bokad till fre förmiddag och Robin suckade ngt när jag sa att vi skulle springa milen. Men till skillnad från föregående löpkamrat(läs Sjögren) höll Robin jämna steg och höll hela sträckan. Med en löptur i kroppen var vi värd ett besök på en uteservering. Med Eiffeltornet runt hörnet beställde vi in ett glas rött och njöt av livet. En och annan story från USA-vistelsen berättades innan vi tog oss bort till Eiffeltornet. En något spak Robin tog sig upp för trapporna till första avsatsen, men där fick det räcka. Vi gick ett varv och spanade ut över stan och roades av gamla filmer från när tornet byggdes samt infon om att en 85-årig elefant hade gått upp till första våningen???

Väl nere igen hittade vi ytterligare ett vattenhål innan vi drog oss tillbaka hemåt. Kvällen bestod av middag, en flaska vin och ett gott sällskap. Under lördagen tog vi oss upp till Sacre Coeur för insupande av kulturell atmosfär, en blick på den ngt mer moderna Pompidou samt pampiga Notre Dame.


       


Så blev det lördagskväll och återigen stod Melodifestivalen för underhållningen. Röstningen blev spännande och till slut stod alla våras favorit Anna Bergendahl som segrare. För att fira segern öppnade jag o Robin en flaska Champagne o visst behövde vi inte en Irish Coffee oxå. Lagom uppvärmda gjorde vi oss klara för att titta ut på stan. Vi gick ca 20m innan vi trillade in på en bar som visade sig även bjuda på disco. Om musiken var helt ok var drinkarna under all kritik. Rom o cola eller vodka o apelsinjuice, nja det var ingen njutning precis. Framåt småtimmarna kröp vi hemåt och det ska ärligt sägas att söndagen inte höll riktigt samma tempo som de tidigare dagarna. Frisk luft behövde vi dock så en liten promenad fick det bli. Och vilken möter vi på trottoaren?? Kronprinsessan Victoria! Ja det kändes minst sagt märkligt. Något chockade satte vi oss ner för en fika och efter en titt på Plac de la Concorde och Louvren tog vi metron hemåt.



Efter en mycket trevlig helg följde jag Robin till Air France bussen och snart blev det läggdags för Åström/Kenne. Nu väntar en hel vecka i Paris utan några resor, det är fint det!

kram Daniel

Semesterrapport

Har precis avslutat ett städpass här på Avenue Macmahon. Det gick riktigt trögt och till sist fick jag muta mig själv med Rollo-kolor - tack Erica & Martin! - för att fullfölja projektet... :-S Nu är det iaf gjort och därmed dags att ta tag i nästa uppdrag - den utlovade semesteruppdateringen!

Jag tror faktiskt inte jag ska skriva någon uppsats denna gången utan låter nog bilderna mest tala för sig själv - håll till godo!



Som sagt, vi hade ju någon mulen dag. Dock går det ganska bra att njuta av en kaffe framför havet ändå!

       

Det blev lite sightseeing på måndagen. Daniel körde och jag var kartläsare, ganska intressant vägkarta för övrigt! :-S
            

Vi besökte naturreservatet, som framför allt var stort och mäktigt. Håll med om att det lite liknar månlandskap?

       

Sen begav vi oss ut till kusten - El Golfo - där det fanns både berömd "svart strand" och "grön lagun". I Sverige hade det nog beskrivits som ett grustag med algblomning... Haha. Men havet var härligt! :-)

       

Slut på sightseeing - mot stranden! Daniel badade massor... Jag läste massor av bok... (och Carina ska bara vara tyst nu :-) jag badade faktiskt en annan dag...!)



När vi inte var på stranden hade vi det ganska gutt vid vår pool också...

            

Sista dagen var magnifik!



Tusan vad det är skönt med semester!

Inte var det fel att komma hem och mötas av vår i Paris heller... Vågar nog kanske inte ropa hej än, men faktum är att jag haft 2 härligt soliga dagar i parken denna veckan, säkert 15 grader... Då klagar man inte på sin vardag heller!

Ha det fint allihop och välkommen till våren lillasyster!

STOR KRAM,
Anna

RSS 2.0