Almas första midsommarhelg

Ingen midsommarstång och inga kransar men väl ett midsommarfirande även i Paris. Morfar och Marita har varit på besök och med sig hade de viktiga råvaror som gräddfil, matjesill och prinskorv. Övriga ingridienser som nypotatis, senapssill, lax, ägg, gräslök, snaps, Norrlands Guld, tårtbotten och jordgubbar inhandlades på IKEA, Svenska Affären, Monoprix och på "vår" marknad.

Vår midsommarbuffé dukades dock inte upp förrän på kvällen och innan dess hade jag, Alma, morfar och Marita gått en långpromenad på Champs Elysée, genom Tuileries-trädgården, till Louvren och tillbaka längs Seine. Alma trivs bland folk och satt i vagnen och följde de tusentals människor vi mötte på Champs Elysée. Till slut blev dock intrycken för många och tröttheten tog vid. Numera tycks det vara skönt att sova i vagnen för 1,5tim ligger hon gärna o sussar. Vagnen är ju inte alltid det bästa stället när hon sen vaknar så pappa fick bära hem sin dotter under den timmen det tog att gå tillbaka. Ni kan tro att jag börjar få stora biceps....

Väl hemma var det dags att duka upp buffén. Anna, som varit hemma och kopplat bort veckans cellgifter, klippte till prinskorvarna och la de på stekpannan, Göran fixade med nypotatisen och jag gjorde jordgubbstårta. Snart var allt på bordet och vi kunde tugga i oss av godsakerna. Alma som hade grundat med gröt naffsade i sig prinskorvar, ägg och majskrokar



och givetvis jordgubbar



även utan nubbe kan man däcka



men dagen efter blir man ju pigg (även om ni kanske tycker bilden ser lite suddig ut...)


Idag har det bjudits på gassande sol och närmare 30grader. Vi tog en tur till sandlådan med Alma där hon trivdes fram till det att pappa "tappade" henne i gruset. En skråma i pannan blev resultatet och vi var snart kompisar igen.



Sandlådan hade för min del gärna bytts ut mot en beach vid havet med möjlighet till ett svalkande bad...



Efter att sandlådebesöket var det dags för Alma att ta sin eftermiddagslur och vi övriga var glassugna. Vi tog plats på en parkbänk i skuggan och njöt av ledighet och sommarvärme



och hemma igen där Alma trixar med gåvagnen


Nästa vecka blir det Italien för oss alla. Jag åker imorgon medan Anna och Alma flyger ned på torsdag. Sen blir det förhoppningsvis någon dag på stranden och sightseeing i Venedig. Det ser vi alla fram emot.

Ha en bra vecka och sköt om er

kram Daniel

Positiva besked, hemmamys och en liten utflykt

Veckans glada nyheter har varit Annas provsvar från sina undersökningar. Det har visat sig att mer än hälften av tumörerna i ansiktet har försvunnit och även i skelettet har tumörerna minskat. Detta är ju givetvis fantastiska besked och det gör det lättare att blicka framåt mot sommaren. Imorgon ska den sjätte och sista cellgiftsbehandlingen av detta slaget starta och det känns skönt att vi sen kan ta nästa steg. Anna ska prata med chefsdoktor Lang imorgon och bestämma om fortsättningen men det mesta tyder på att cellgiftsbehandlingen fortsätter men i en lindrigare form. I så fall blir det en sommar i Sverige och det ser vi fram emot.

I veckan har jag varit tre dagar i Italien och fått uppleva några soliga dagar. Om två veckor följer Anna o Alma med till Venedig och jag hoppas verkligen att vi får uppleva sol, bad, god mat och romantiska promenader över Venedigs broar. Hade inte Hotel Danieli kostat 500€/natt hade jag givetvis bokat detta "Uffe-hotell" (lyssna gärna på låten Rialto), nu blev det istället Hotel Agli Alboretti.

Under fredagen jobbade jag hemma medan Anna och Alma var på skolavslutning. Jag kan tänka mig att det är något speciellt för lärare att gå på dessa tillställningar. Själv har jag bara upplevt det som elev och det var kanske inte det mest spännande att år efter år sjunga "Den blomstertid nu kommer". På kvällen var dessutom Anna på avslutningsmiddag medan jag o Alma var hemma o byggde med lego. Vilken tur att jag o Alma delar detta intresset :-)

Lördagen bjöd på äkta svenskt midsommarväder, växlande molnighet med regnskurar och 19grader. Tyvärr lyckades vi tajma den korta promenaden till lunchrestaurangen just som himlen öppnade sig. Tacka golfparaplyet för att vi inte blev genomsura. Att äta en tvåtimmarslunch på en italiensk restaurang med fyra små barn kan vara hur jobbigt som helst, men det behöver inte vara så. Föräldrarna kunde njuta av italienska delikatesser till förrätt, pasta därefter och ett glas vin medan barnen sov, ritade, åt o tjattrade. En mysig lunch helt enkelt!

Idag har vi tagit oss en tur till St Germain en Laye, en förort i västra delarna av Paris. Med tåget från Triumfbågen tog det bara 25min och Alma trivdes på tåget



Och väl framme var det dags för lunch



Därefter blev det en promenad längs de mysiga gågatorna. Kanske att söndag eftermiddag inte är den optimala tiden att besöka denna del av Paris då marknaden på torget stängde vid ett-tiden och affärerna hade söndagsstängt. Nåväl anledningen att vi åkte dit var inte shopping utan att få strosa och uppleva en ny stadsdel. Som på så många andra ställen finns här ett slott med tillhörande trädgård och park.



Dessutom ett stort skogsområde och en mäktig utsikt över västra delen av Paris (någon som ser Eiffeltornet?)



Alma gick en sväng......och vilar sig ibland



Till sist ett stort grattis till Emma o James som i veckan fick sin lille Oscar. Och så ser vi fram emot ytterligare ett bröllop i höst, denna gång i Råda kyrka

Kram på er alla och ha en trevlig midsommarvecka.

/Daniel


Livskvalitet

i alla fall för en av oss. Anna har ju haft sin femte cellgiftsbehandling i veckan och har som vanligt mått illa fast jag nog tycker att dalarna inte varit lika djupa denna gången. Hon har t ex dammtorkat, strukit, bäddat rent i sängen, tvättat mm vilket är lite av ett friskhetstecken.....Hon är som vanligt oerhört stark och gör allt detta utan att ens klaga lite över situationen. Det är beundransvärt!

Mina största åkommer i veckan har varit två insektsbett på armen och ett något tungt huvud i morse. För övrigt har helgen bjudit på mängder av njutbara tillfällen, eller vad sägs om följande:

Torsdag:
- Bus med Alma i sängen
- Mottagande av fyra glada o förväntansfulla vänner (Ola, Linda, Robban o Mariel)
- Leverans av förlovningsringar (efter tre dagars märklig känsla på fingret sitter den nu som en smäck)
- Smaskig lunch på uteservering och ett par glas rosé
- Promenad längs Champsan i goda vänners sällskap
- En svalkande öl på uteservering vid Place d'Alma, avslappnat o trevligt
- Middag hemma med familjen o Clara

Fredag:
- Ett morgonleende från Alma
- (Några timmars jobb)
- Nadal-Murray på storbildsskärm vid Hotel de Ville
- En Heineken på uteservering vid Pompidou
- Smaskig middag med Anna, Clara och vår fantastiska dotter
- Tarte tatin, kaffe, ett glas rosé och en öl på uteservering över gatan, samt en hel del intressanta samtalsämnen

Lördag:
- Besök på marknaden o inköp av baguetter, croissant o pain au chocolat
- Frukost med hela gänget på Av MacMahon och bläddrande i fotoalbum
- Hejdå-kramar till Ola o Linda
- Promenad i solskenet med Alma, Robban o Mariel samt inköp av gåvagn till Alma (valet blev en svart Brio)
- Lunch på uteservering
- Premiär-promenad för Alma med gåvagnen, pappa blev stolt som en tupp
- Öl på uteservering
- Intagande av utsökt middag bestående av laxfilé, nypotatis, kokt sparris med parmesan, citronsås och Chablis-vin. Efterrätten bjöd på vaniljglass o jordgubbar. Vattnas det i munnen?
- Två öl på uteservering med sällskap av Robban och texttv i Annas Iphone (tack älskling)

Söndag
- Inhandlande av baguette på bageriet
- Frukost med hallon- o ananassmoothie
- Tupplur med Alma i soffan
- Promenad och därefter smaskandes på en McFlurry på en bänk vid triumfbågen
- Finalen i Franska Öppna på TVn. Grattis Nadal till 1M Euro
- Hejdå-kramar till Robban o Mariel
- Sushi till kvällsmat

 

Även jag kan bjuda på ett kort på förlovningsringen

och så min o Almas mysiga tupplur i soffan

samt världens gulligste solstråle i sandlådan

 

Alma har somnat, Anna har somnat och nu är det även dags för mig att krypa till sängs. Efter en helg som denna kommer jag att sova gott. Tack till familj o vänner

kram Daniel


Lycka på ett finger

Nu pryds mitt finger av mitt och Daniels kärlekbevis på att vi alltid ska vara tillsammans.
Jag är så lycklig.






Och vet ni vad, jag mår helt klart mindre illa, jag tror det beror på ringen, vad tror ni?! ;-)

BISOUS!
Anna


RSS 2.0