Dagar som går fort...

...tycks mitt liv vara fyllt av numera (eller har det kanske alltid varit så...?). När jag pratar med någon som frågar vad jag gjort under dagen känns det alltid så konstigt att berätta det "förhållandevis lilla" när känslan faktiskt oftast är att jag/vi haft fullt upp! Hm. Lite konstigt är det allt.

Så, vad är det lilla vi hittat på då?
Helgen fylldes med mys i alla de former. Daniel är inne i en intensiv jobbperiod nu och är borta mycket i veckorna. Således slåss jag och Alma om honom när han är hemma. Alma vinner oftast. När hon höjer tonen tenderar hon att få som hon vill... Jag kunde dock mysa, eller i alla fall leka med min nya iPhone :-) :-) när de andra kandidatera var upptagna - det var kul!

Gårdagen fylldes med diverse projekt. Jag och Alma tog en tur med BabyBjörn till ambassaden för att hämta personbevis och en tur ner på "Champsan" för att hämta mobilsladd. Check check, härligt med en samarbetsvillig dotter! På eftermiddagen fick mamman stålsätta sig då rutinläkarbesöket utvecklade sig till en vaccinering... Aj. Det kändes lite tufft när de stack nål i hennes 6 veckor gamla arm... Ett gallskrik blev det så klart men ett plåster och en trollmorssång senare så somnade hon! Lilla gumman... Apropå sova, det gjorde hon ju typ hela dagen igår, i natt var det dock party mellan 03-05, inte fullt så samarbetsvillig då längre... Hm. Tur för henne att hon är så söt!

Idag har jag och Alma 2 projekt, besök hos "Försäkringskassan" och styrelsemöte. Besöket hos Secu är precis avklarat och var faktiskt ovanligt positivt! För er som följt mina bravader kan jag nu meddela att jag fått mitt försäkringsnummer :-) men tyvärr verkar mitt utskickade kort ha försvunnit... Nåja, det närmar sig. Jag är hoppfull. Allt fint med Alma i alla fall, hon är nu med i det franska systemet!

Som sagt, ikväll blir det styrelsemöte på Svenska skolan för oss. Med tanke på nattens party ska vi nog försöka vila oss lite grand innan dess... ;-)

So long på er och TACK för alla gulliga kommentarer - det är så roligt att veta vem det är som läser!

STOR KRAM!



Alma bjussar på lilla armen med lilla plåstret, fritt fram att uttrycka sympatier hälsar hon ;-).


UNDERBARA DOTTER!

Jag och Alma hade en liten fotosession igår.
Det man kan konstatera är förstås att hon är...
SÖTAST I STAN!
(och bor man i Paris vill det ju inte säga så lite det!)








Och så veckans STORA händelse...
DE FÖRSTA RIKTIGA LEENDENA! :-)



Hoppas ni alla får en skön helg!
KRAM från Paris.


En promenad i Paris...

...börjar i princip alltid vid Triumfbågen...


...sen kommer man ner på Champs Elyssé...


...just denna söndag var "Alma-platsen" ett utflyktsmål"...


...och så givetvis lite posering på Alma-bron med tornet så påpassligt i bakgrunden...


-Om Alma gillar att strosa i Paris?!
Tror faktiskt det är en ganska nöjd tjej här...!


Hälsningar från ett härligt sensommar-Paris!


Materialsport?

Denna veckan har man fått bekänna färg. Daniel åkte till Italien i tisdags förmiddag och kommer hem i natt och jag och Alma har således haft tjejdagar här i Paris. Vi har haft det jättemysigt och (trots allt?!) hunnit med en hel del. Vi har varit och återsett kära kollegor i måndags, varit och shoppat - återkommer till det! - i tisdags, varit i parken och återsett söta förskolebarn i onsdags och igår var vi på sångstund i "Upp till 3-klubben" på Svenska kyrkan.

Om det är svårt att vara ensam dygnet runt med henne? Det beror på vad man menar med svårt... Det är inte svårt att ta hand om henne, det är inte svårt att få tillräckligt med sömn (antalet timmar/natt har bara reducerats något!) och det är inte svårt att hålla henne någorlunda glad och nöjd. Ni anar var jag är på väg va...? För nu ska jag berätta vad som är svårt...

Jo, att få tid att komma ur pyjamasen, att få till en dusch, att hinna bädda, att hänga en tvätt eller ringa ett samtal på avtalad tid. Det allra svåraste har nog ändå varit att få till mat! Herregud nu förstår jag ju varför man går ner i vikt efter graviditeten! Visst det ammas väl bort en del kilon men jag lyckas som sagt inte få till någon matlagning! :-S Appropå avtalad tid förresten, from nu kommer jag ALLTID beundra mammor och pappor som lyckas KOMMA I TID till saker. Det är banne mig inte lätt! Jag inser dessutom att detta sannolikt bara är början på lärdomar av "mitt nya liv", jag återkommer med fler bekännelser...

Så varför denna rubrik? Jo jag har nämligen konstaterat att för att få till "de där svåra grejorna" så krävs det lite material. Att ha en bebis är således en materialsport! Baby Björn-selen är en skänk från ovan, babygym är ett fantastiskt påhitt (vår lilla tjej måste bara ställa in lite mer synskärpa!) men vet ni vad det allra bästa är - en VIBRERANDE babysitter! På tisdagens shoppingtur föll jag och Alma för Mac Clarens babysitter och oj vad jag är glad att vi gjorde det! Vår lilla tjej gillar den skarpt och så här långt är den det enda stället som hon tillbringar nöjd "egentid" på. Vilken uppfinning! :-)


Helt klart det mest färgglada i vårt hem! ;-)


Här sitter jag nöjd medan mamma äter frukost!

Efter detta inlägg förstår jag att den givna frågan är;
Om det nu är så hektiskt, hur i hela friden hinner du blogga då?
Jo. det ska jag berätta, saker som kan göras med en hand är inga problem! Bloggningen sker således med höger hand, den vänstra handen håller om vår dotter som sover som en prinsessa i famnen. För faktum är att hur många fantastiska uppfinningar det må finnas så är ju mammas och pappas famn det allra bästa stället att vara på!

STOR KRAM TILL ER ALLA SOM LÄSER!
Anna & Alma


Alma i Paris

Så har då Alma äntligen fått andas lite uppfriskande Parisluft. Och visst verkar hon gilla det......liksom mamma o pappa. Fredagens flygresa gick galant, Alma åt, sov, åt och sov och snart var vi hemma i lägenheten. Om Alma hade fått nog med mat var vi desto hungrigare, energi till matlagning fanns dock inte utan det fick bli ett besök hos sushibaren. En numera stående meny bars upp till lägenheten bestående av 6Makis (till mig) 5vårrullar (till Anna) och så delar vi på 5grillspett. Trötta längtade vi till VÅR säng och Alma fick inta sin mysiga mindre dito.

Lördagen startade som en helt vanlig Parislördag(förutom att vi nu var tre o inte två). Baguette och croissanter på frukostbordet och Anders Eldeman på radion. Stärkta av frukosten satte vi Alma i babybjörnen och tog oss ut på stan. Forvånadsvärt lite folk på metron (kanske beroende på det fina vädret), desto mer folk på Svenska ambassaden där vi utlandssvenskar hade möjlighet att rösta på Fredrik eller Mona. Med det uppdraget utfört drog vi oss hemåt för att slutföra nästa, packa upp väskor. Anna har förmåga att ta tag i sånt och var snart klar medan jag tycker det är urtrist och helst hade slängt allt i tvätten för att bli av med det. Nåja för min del var belöningen Premier League på TV och ett nedplitat Stryktips. Annas belöning var en garderob och en byrå i ordning. Nöjda med dagen slappade vi oss igenom kvällen och unnade oss en hel del gos med Alma.

Under söndagen skulle vi äntligen få köra vår Buggaboo. Vi var något spända på hur Alma skulle trivas i vagnen men efter en något trevande start njöt hon liksom vi i solskenet. Det blev en promenad genom Parc Monceau som var underbar. Massvis av folk hade samlats för att slappa i gräset, spela fotboll med sina barn, mata ankorna, åka inlines på grusvägen(?) eller som vi strosa runt och njuta. Enda minuset var att vi lämnade pengarna hemma och kunde inte köpa en välförtjänt glasspinne.







Nu har jag bloggat och Anna monterat ett skötbord från IKEA. Ikväll var det ombytta roller :-)

Kram på er alla

Daniel

...och så lite utlovade bilder

Mys i kvadrat - med morfar, gammelmormor, mostrar och kusin - det gillar vi!

 

 



Och så lite bilder från en härlig "BabyBjörn-premiär"...

   



KRAM på er!


GRATTIS

på din allra första namnsdag älskade dotter!
Mamma & Pappa


Socialiserande och nedräkning

Nu är det inte många dagar kvar! Förutsatt att Almas pass blir klart - det fotades och fixades i fredags och nu väntar vi bara tålmodigt - så åker vi HEM på fredag! Så härligt det ska bli! Tänk att bara få komma hem till vårt eget hem med våra egna grejor, att få plocka kläder ur en garderob istället för en resväska och att få sova i vår egen säng...! Åh, det ska bli fint.

Men som jag tidigare sagt har vi verkligen det fint även här i Sverige. Veckan som passerat har varit jättebra och vi har träffat många nära och kära. För Almas del innebär detta att hon i princip inte behöver tillbringa en endaste stund utanför en mysigt famn och det tycker hon är kalas. I fredags kom två mostrar på besök och även denna gång var det ömsesidig kärlek och mys i mängder. Jag återkommer med bilder.

Inledningen på denna veckan spenderas i Älmhult då Daniel jobbar härifrån måndag till onsdag. Här finns det massor av mysiga famnar tillhörande "farmor, farbröder, fastrar och kusiner". Som om detta inte vore nog har Daniel "en hög" med vänner och fd arbetskamrater som fortsätter att uppvakta - tusen tack för en superb middag i går Jens!

Annars har vi rapportera om en liten tjej som börjar bli mer och mer vaken, även typ i natt :-S, och som fn sitter i babysittern och är hur nöjd som helst. Hon har även provat Babybjörn-selen - tack Annika för lånet - och även detta tyckte lilla fröken var fint. Sist men inte minst kan jag skvallra om att vår prinsessa modellade i måndags - är övertygad om att Sleepyhead inte kan marknadsföras på ett bättre sätt! ;-) Vi bjussar kanske på någon bild när vi fått dem!

Hoppas ni alla har det bra!
Vi hörs snart igen och förhoppningsvis är det från Paris!

STOR KRAM,
Anna


Underbara Av MacMahon

Här kommer en blogg från Paris för "ovanlighetens" skull. I måndags lämnade jag mina två älsklingar för att åka hem till Paris. Något vemodig att läma Mölle men det var en underbar känsla att kliva in i lägenheten på MacMahon. Allt var sig likt och soffan fick snart ett besök liksom badrummet, gitarren spelade ett par Uffe-låtar och lite senare kröp jag ner i sängen. Kylskåpet var dock inte sig likt. Det ekade tomt och det märktes att Anna inte varit här på ett tag...

Det kändes dessutom skoj att ta metron till jobbet i tisdags morse. Har nog varit lite rastlös i sommar så det var inga problem att börja jobba igen efter semestern. Kontoret har fått sig ett rejält ansiktslyft under sommaren. Alla möbler har bytts ut, nytt kök, nytt golv och nymålade väggar vilket blivit ett klart lyft från den gamla sunkiga inredningen.

Igår kväll blev jag inbjuden av Tomas på grillkväll på Svenska Kyrkan. Jag o Lars (en kollega på jobbet) bestämde oss för att få en bit mat och dricka några öl. På innergården satt Tomas och läste Fritiof Nilsson Piraten men snart blev det annan underhållning, det stundades allsång. Av de 25besökarna var det vårt bord som stod för 95% av sångkrafterna. "Åhh Carmencita gör mig inte så besviken..." fick tankarna till Sällskapsresan och lite oväntat fanns även Jason Mraz:s "I'm yours" på repertoaren. På det hela taget en småmysig kväll med god mat, trevligt sällskap och underhållning.

Efter jobbet idag smet jag in på IKEA och inhandlade en badbalja till Alma. Jag hörde att dottern inte direkt njutit av badet idag, men mamma hade visst gnuggat bort smuts i händer och fötter och det kan ju inte varit mysigt. Vad som däremot blir mysigt är när jag imorgon ska få gosa med Alma igen. Om allt går som det ska ska vi även hämta upp personbevis på Skattemyndigheten, ansöka om pass hos Polisen och ett besök på BVC.

Fredagskvällen kommer åtnjutas framför TVn och Zlatan show. Heja Sverige! Och heja Frankrike som ska försöka resa sig ur avgrunden efter VM-skandalen.

Hej då/Daniel

RSS 2.0