På semester

Vi lämnade Paris strax efter lunch i onsdags med sikte mot Loiredalen. Alma var som vanligt snäll i bilen med Teletubbies som bästa underhållning. Vi hade bokat rum på Chateau de Rozelle och det var ett vackert slott med en roliga trappa för Alma att gå i. Middagen i Blois på kvällen var magnifik med en avslutande Dame Blanche(glass med chokladsås) och fin utsikt över floden och staden.

image description

image description

image description

image description
I torsdags åkte vi till Zoo Beauval. Det var helgtorsdag även i Frankrike och djurparken kryllade inte bara av djur utan även människor. Vi fick se ankor i mängder, flamingos, papegojor, vita tigrar, björnar, pantrar, apor, kameler och lejon. Roligast var nog ändå giraffen och de simmande pingvinerna.

image description

image description

Efter djurparksbesöket drog vi vidare mot semesterorten La Rochelle. Här möttes vi av vår favoritfamilj Ehn samt strålande solsken. Vi tog genast en promenad utmed hamnen och Alma fick busa av sig med Selma, Tove och Klara. Även denna kväll bjöds vi på en riktigt god middag och svalkande rosevin.

Idag har vi varit ut på ön Il de Re hela dagen. Väderprognosen visade mulet och risk för regn, men så fel de hade. Vi hade en heldag med stekande sol som har resulterat i en härlig bränna i ansikte och nacke. Jag är ju inte känd för en storkonsument av solkräm precis.


Vi besökte öns huvudstad Saint-Martin som visade sig vara en mysig by med En hamn, fina gränder och små kullar att bestiga. Alma som är galen i att klättra skulle givetvis ta sig upp på kullen vilket medförde att pappa fick ett välbehövligt träningspass. Lunchen intogs på en uteservering(det var här som grunden till min röda nacke lades) med härlig utsikt över hamnen.
image description
Resan fortsatte sen längst ut på ön för att titta på fyren och blicka ut mot öppna havet. Här fick dessutom jag o Anna ta igen oss lite på en gräsplatt då även Alma slumrat in. Vi hann också med att äta glass innan vi fortsatte färden på ön.

image description

Med viss möda hittade vi en restaurang i byn Saint-Marie. Med fyra barn i sällskapet var vi ganska nöjda med att fransmännen har betydligt senare matvanor än småbarnsfamiljer från Sverige. Restaurangen var tom på gäster och med förstående servetingspersonal fick barnen fritt spelrum. Maten var väl inte magnifik men det var ett charmigt ställe och Almas efterrätt smakade mumma. Hon föredrog att tugga på en brödbit till efterrätt så Creme caramel slank ned i pappas mage istället.

Imorgon väntar en ny spännande dag. Kanske blir det ett besök på Aqvarium.

Sov gott alla vänner
Kram Daniel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0